Šef veterana i osuđeni bludnik dodijelio "Veliku zlatnu plaketu" grupi Dire Straits

Foto: Hina/Screenshot Youtube

UDRUGA hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), u suradnji s drugim veteranskim udrugama, dodijelila je svjetskoj glazbenoj grupi The Dire Straits  „Veliku zlatnu plaketu“, za pjesmu "Brothers In Arms" (Braća po oružju), koja je "na određeni način postala himna hrvatskih branitelja tijekom obrambenog Domovinskog rata", priopćeno je iz UHBDR91.

"Braća po oružju"

Priznanje će im biti uručeno prilikom njihova koncerta ovog mjeseca u Zagrebu, najavljeno je iz udruge.

"Pjesma "Brothers In Arms" ("Braća po oružju") od prvih je dana ušla u srca hrvatskih branitelja i stradalnika, i spomen je nevinim žrtvama rata, ne samo u Hrvatskoj nego i drugdje u svijetu", ističe se u priopćenju.

Ta je dirljiva pjesma utkana i u video spot Gordana Lederera, snimatelja Hrvatske radio televizije, kojega je 10. kolovoza 1991. snajperskim metkom ubio pripadnik srpskih paravojnih postroja, dok je na novinarskom zadatku snimao na prvim crtama obrane na brdu Čukur, kod Hrvatske Kostajnice.

Ledererov spot „Banijska ratna praskozorja“ te ratne 1991. sastavljen je od njegovih posljednjih snimaka pripadnika 1. gardijske brigade „Tigrovi“, prilikom izviđanja. Jedan od gardista na snimci je i aktualni ministar hrvatskih branitelja, general Tomo Medved.

"Velika zlatna plaketa"


Stoga su hrvatski veterani odlučili da "Velikom zlatnom plaketom" odaju priznanje grupi The Dire Straits Exprience, a u povodu njihova velikog koncerta 24. listopada u zagrebačkoj "Ciboni", gdje će se obilježiti  i 40. obljetnica od osnutka Dire Straitsa.

S obzirom da originalni postav Dire Straitsa ne svira već niz godina, dolazak The Dire Straits Experience s dva originalna člana benda, odlična je prilika da im se zahvalimo. Priznanje će članovima grupe biti svečano uručeno dan ranije, 23. listopada, u Zagrebu, najavio je Mladen Pavković, predsjednik udruge UHBDR91.

Osuđeni bludnik


Podsjetimo, Mladen Pavković je osuđeni bludnik koji je tinejdžerici gurnuo jezik u usta. Osim Dire Straitsima, Pavković je podijelio i niz drugih priznanja.

>> Šef braniteljske udruge osuđen zbog bluda nad tinejdžerkom, ali ne ide u zatvor

Nedavno je tako dodijelio "veliku zlatnu plaketu" Marku Perkoviću Thompsonu. Isto tako, njegova udruga je "Velikim zlatnim srcem" nagradila i Jakova Sedlara. Nedavno je njegova udruga uspjela ishoditi zabranu Europske noći kazališta. Kulturna manifestacija se trebala poklopiti s Danom sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, a Pavkoviću je smetalo što će se "ljudi zabavljati uz neke od kazališnih predstava, među kojima će kao i svake godine biti i onih čiji su autori srbijanski pisci".

Izvještaj s Titovog groba

Njegove tekstove, intervjue i priopćenja, iako je osuđeni bludnik, redovito reklamira Markićkin portal. Pavković, naime, često piše jer je Pavković po struci novinar. I to dugogodišnji.

Prije 37 godina, Pavković je napisao izvještaj s groba "voljenog" Josipa Broza Tita.

>> "Ispisao je najslavniji dio naše povijesti": Ovako je šef veterana i osuđeni bludnik nekad pisao o Titu?

Pročitajte više