Gusti snijeg pada na Biokovu. Pogledajte oluju koju je snimio naš čitatelj

Foto i video: Čitatelj Indexa

NA OBALI je danas prevladavalo oblačno vrijeme, a mjestimice je opet pala obilnija kiša.

Na području Metkovića i Vrgorca palo je preko 30 litara kiše po kvadratnom metru, a na Hvaru, Korčuli, Pelješcu i dubrovačkom primorju i do 20 litara po kvadratnom metru, piše Dalmacija Danas.

Zbog olujne i orkanske bure, koja puše jačinom i do 100 kilometara na sat, diljem obale na snazi je narančasti i crveni meteoalarm.

Snijeg na Biokovu, Mosoru...

Iako temperature još nisu one prave zimske, stiglo je i zahlađenje. Najviše je zahladilo u planinama pa je na Dinari temperatura pala na -5 Celzijevih stupnjeva, a na Svetom Juri na Biokovu na -3 stupnja. Do 15 sati tamo je napadalo 10-ak centimetara snijega.

I na Mosoru je poslijepodne počeo padati prvi ovosezonski snijeg, ali samo u najvišim dijelovima. Očekuje se da bi snijega moglo biti i u mosorskim naseljima Dubrava i Gornje Sitno.

Čitatelj Indexa poslao nam je snimke i fotografije s Biokova, gdje i dalje pada gusti snijeg.

Gdje će još biti snijega?

Snijeg i susnježica očekuju se prema kraju dana i u kopnenim krajevima. Očekuje se da će padati gotovo posvuda, ali ne očekuje se stvaranje snježnog pokrivača.

Od srijede - još hladnije, u početku i vjetrovito, ponegdje uz malo snijega

Od srijede još hladnije uz negativnu jutarnju temperaturu, a najviša dnevna većinom će biti oko 0 °C ili samo malo viša. Tek za vikend moguće je malo toplije. Pritom će biti uglavnom bez oborina, ponegdje s maglom, a samo će još u srijedu biti mjestimičnog snijega, poglavito na istoku i u Lici.

Na Jadranu u srijedu još hladnije i vjetrovitije nego u utorak, s često jakom burom, mjestimice i olujnom. Bura će krajem tjedna oslabjeti i okrenuti na jugo. Prevladavat će suho i sunčano, a kiša je moguća uglavnom u srijedu i petak na jugu, u nedjelju i drugdje.  Temperatura zraka za vikend ponovno u porastu.

Pročitajte više