Guverner Luhanska upozorava: Sad je prekasno za bijeg

Foto: Profimedia

SERHIJ Hajdaj, ukrajinski guverner regije Luhansk, koja se nalazi pod žestokim napadima ruskih snaga, objavio je upozorenje tisućama stanovnika grada Severodonjecka. Tvrdi da je prekasno za evakuaciju civila u trenutku kad ruske snage pokušavaju zauzeti grad.

Severodonjeck je, navodi Guardian, okružen ruskim snagama s tri strane. Rusi pokušavaju potpuno opkoliti grad u kojem, vjeruje se, se oko 15.000 civila skriva po skloništima.

Ruske snage pokušavaju odsjeći ukrajinske opskrbe linije kontrolom ključnih cesta prema zapadu.

Rusi se pokušavaju probiti do ukrajinskog zapovjednog centra

"U ovom trenutku neću reći 'bježite, evakuirajte se'. Sad kažem da ostanete u skloništima", objavio je Hajdaj na svom Telegram kanalu, pa dodao: "Intenzitet granatiranja je takav da nam ne dozvoljava da mirno okupimo ljude i dođemo po njih."

"Neprijatelj provodi ofenzivu operaciju kako bi potpuno okružio Lisičansk i Severodonjeck. Sad uz pomoć artiljerije napada u smjeru Toškivke i Ustinivke u blizini Lisičanska", napisao je Hajdaj.

Jučer je ukrajinsko Ministarstvo obrane objavilo da ruske pokušavaju probiti ukrajinsku obranu kod mjesta Popasne u namjeri da dopru do Bakmuta, ključnog mjesta koje služi kao zapovjedni centar za dobar dio ukrajinskih snaga na tom području.

Pročitajte više