Gužve u gradovima i na obilaznicama, javlja HAK

Foto: FaH

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, osobito zagrebačkoj i riječkoj te na prilazima Splitu iz smjera Dugopolja i Kaštela, izvijestili su jutros iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi i gdje se vozi uz privremenu regulaciju prometa. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Radovi

Zbog radova zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke. Obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok.

Zbog radova večeras od 22:30 do 5 sati na državnoj cesti DC404 u Rijeci bit će zatvoren tunel Pećine. Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja, posebice na Bregani i Maclju.

U prekidu je trajektna linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ. U srijedu (17. travnja) trajekt na liniji Zadar (Gaženica) - Preko će u putovanjima iz luke Gaženica za luku Preko u 13:30 i 19:30 dodatno pristati na otok Ošljak.

Pročitajte više