Haag: Eksplozija potresla zgradu turskog veleposlanstva

ZGRADU turskog veleposlanstva u Haagu u utorak je potresla eksplozija, koju je po nekim informacijama izazvao paket ostavljen pred zgradom veleposlanstva, dok je prema drugim izvorima riječ o bačenom Molotovljevom koktelu.

"Viđen je muškarac koji je pred zgradom veleposlanstva ostavio paket. Kada mu se naš zaposlenik obratio on je pobjegao, a zatim se čula eksplozija. Oštećena su vrata i jedan dio zgrade", izjavio je za Reuters iz Ankare glasnogovornik turskog ministarstva vanjskih poslova.

Dužnosnici veleposlanstva u istom su području pronašli još jedan paket. Odmah su pozvali skupinu pirotehničara koji će provjeriti je li riječ o još jednoj eksplozivnoj napravi.

U eksploziji i požaru nitko nije stradao, ali je jedna osoba ozlijeđena nakon što je u strahu skočila s prvoga kata zgrade. Požar koji je izbio nakon eksplozije ubrzo je ugašen.

Turski veleposlanik nazvao je ovaj napad dijelom "opće prijetnje" kojoj je izložena njegova zemlja u Nizozemskoj te je optužio nizozemske vlasti da su propustili osigurati odgovarajuće sigurnosne uvjete.

Pročitajte više