HDZ-ovka isprdala Hasanbegovića: "Taj maneken bi htio biti veći katolik od Pape i šteti Hrvatskoj"

Ilustracija: Index (FaH, Facebook)

"HASANBEGOVIĆ nije bio dragovoljac. Sad glumi većeg katolika od Pape i šteti Hrvatskoj", tvrdi kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Osijeka Ivana Šojat. Naime, ova hrvatska književnica odlučila se odnedavno aktivirati u politici, a članica je HDZ-a.

Šojat je za vrijeme Domovinskog rata bila dragovoljka u odori HOS-a, a jedno od pitanja koje je nervira svakako je ono - gdje si bio 1991. godine. 

Šojat, koja dolazi iz redova kulturnjaka, nema dobro mišljenje o Karamarkovom ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću te se na društvenim mrežama često susreće s njegovim obožavateljima. Na pitanje u raspravi na društvenim mrežama što točno zamjera Hasanbegoviću, Šojat je bila prilično otvorena. 
 
 
"Moji suborci i ja smo smo poentirali 91. Vaš junak je tad bio maneken", napisala je Šojat, a onda i pojasnila kako "kape i razmetanja nisu nikoga nahranili". 
 
"Koliko žuči zbog čovjeka koji nema nikakve veze s Osijekom.Kad bismo jednako žučljivo reagirali kada je riječ o gospodarstvu, socijalnoj politici, školstvu, kulturi kao što reagiramo kad je u pitanju ideologizacija na najnižoj razini, ova zemlja bila bi raj na zemlji. Ovako ispada da sam zadnje govno samo zato što sam u demokratskoj državi iznijela mišljenje o čovjeku koji rata nije vidio a koji je nekim čudom postao sveti zaštitnik branitelja. Tko je ovdje lud?! Ne znam. Budućnost će procijeniti. Kad svi mi postanemo prošlost, kad o nama u udžbenicima budu pisali kao o genijalcima ili idiotima. Mislite i dalje. Argumentirajte. Ja odoh spavati snom pravednika", napisala je na kraju.

Pročitajte više