HAK: Duža čekanja na graničnim prijelazima sa Srbijom

Ilustracija: Luka Stanzl/PIXSELL

U VEĆEM dijelu zemlje vremenski uvjeti povoljni su za vožnju i vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama cesta gdje traju radovi, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK). Na A1 do 31. ožujka kroz tunel Konjsko, zbog miniranja, kratkotrajno do 15 minuta prekida se promet u oba smjera u četiri navrata u dnevnim terminima od ponedjeljka do petka te u tri navrata subotom.

Na A3 Bregana-Lipovac zbog sanacije Jadranskog mosta te pojačanog priljeva vozila u prilazu čvora Jankomir i dalje prema Zagrebu postavljena je privremena regulacija prometa na čvoru Jankomir, gdje je zatvoren vozni trak u dužini od 700 m. Prometna signalizacija postavljena je dok traje sanacija Jadranskog mosta.

Zbog asfaltiranja ulaza na odmorište Novoselec u smjeru Bregane odmorište je zatvoreno za sav promet, kao i zaustavni i vozni trak u smjeru Bregane. U pomorskom prometu nema poteškoća. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja, osim na GP-ima sa Srbijom, gdje teretna vozila na GP-u Bajakovo (Batrovci) čekaju jedan sat na izlazu, a na GP-u Tovarnik (Šid) 5 sati na ulazu i 2 sata na izlazu.
 

Pročitajte više