STANJE NA CESTAMA Vjetar stvara probleme na autocesti i Jadranskoj magistrali

Foto: HAK

ZBOG jakog vjetra, na Jadranskoj magistrali DC8 između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I.skupina), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).
 

Jak vjetar usporava vožnju na autocestama A1 između tunela Sveti Rok i vijadukta Božići te na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, vozi se uz ograničenja brizine, no autoceste su otvorene za sav promet.

Prometna nezgoda


Zbog prometne nezgode na autocesti A1, između naplate i odmorišta Brinje (117.km) u smjeru Splita, vozi se jednim trakom, usporeno.

Za sav promet zatvorena je županijska cesta ŽC4192 Đakovo-Dragotin zbog vode na kolniku.

Zbog zimskih uvjeta na ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s polupikolicama, a za ostale je obavezna zimska oprema.

Nema čekanja na granicama

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na nadvožnjaku u čvoru Zabok (izlazni/ulazni krak u smjeru Zagreba) vozi se uz regulaciju prometa semaforima.

Zbog radova na gradnji drugog kolosijeka željezničke pruge između Dugog Sela i Križevaca, do 1. travnja putnike će između Vrbovca i Križevaca prevoziti autobusi koji voze prema voznome redu vlakova (od ponedjeljka do subote od 7,45 do 14,45 sati). Više informacija na www.hzinfra.hr – Radovi na mreži.

Na državnoj cesti DC1 u mjestu Mostanje, zbog urušavanja propusta vozi se otežano, uz prometnu signalizaciju.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.
 
U prekidu je katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.

Pročitajte više