HAK: Prometna na zagrebačkoj obilaznici usporava promet

Ilustracija: Google Street View

ZBOG prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvora Jankomir i odmorišta Plitvice u smjeru Lipovca vozi se uz ograničenje brzine 40 kilometara na sat, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK), koji poziva vozače na oprez.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica, Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i Paški most.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Senja i Karlobaga na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te na LC Križišće-Kraljevica promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja zabrana je dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zabrana na Krčom mostu, snijeg u Lici

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp-prikolice s tri ili više osovina, kombi-vozila visine preko 1.9 metara, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom).

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale je obvezna zimska oprema na cestama u Lici.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. U Lici povremeno pada snijeg.

HAK upozorava na moguću poledicu, osobito na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.

Na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali opasnost je od odrona. Ponegdje ima i magle.

U prekidu neke trajektne i katamaranske linije

HAK vozače poziva da brzinu i način vožnje prilagode vremenskim uvjetima te ne kreću na put cestama kroz gorska područja bez zimske opreme.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen, katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Jelsa-Bol-Split, brodska linija Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Granični prijelaz Svilaj otvoren je samo za putnički promet. Granični prijelazi Dvor i Vitaljina otvoreni su samo za promet putnika i osobnih vozila. Na graničnom prijelazu Gunja zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse (zbog nestabilnosti mosta).

Pročitajte više