HAK: Radimo na otklanjanju posljedica hakerskog napada

Screenshot: HAK/Facebook

HRVATSKI autoklub i danas intenzivno nastavlja raditi na otklanjanju posljedica jučerašnjeg hakerskog napada, kazali su nam.

U odnosu na jučerašnje stanje, novosti su da ponovno rade portali Revije HAK-a i stranice rent-a-car HAK-a. Iz HAK-a kažu da će informacije u vezi s hakerskim napadom do daljnjeg objavljivati na svojim Facebook stranicama. 

Informacije o stanju u cestovnom prometu, kao i jučer, nastavljaju se pružati javljanjima izvjestitelja Hrvatskog autokluba u Drugom programu Hrvatskog radija te od danas i na svim drugim uobičajenim partnerskim radiopostajama – slanjem audio ili tekstualnih izvješća, kazali su ih HAK-a.

I danas se vozački ispiti iz nastavnih predmeta Upravljanje vozilom i Pružanje prve pomoći provode prema planu, a ispiti iz nastavnog predmeta Poznavanje propisa i sigurnosnih pravila provode se gdje je to moguće, ili su odgođeni, dodaju.

"Tehnička pomoć na cesti pruža se putem poziva na broj 1987. Jučer smo imali stotinjak intervencija pomoći na cesti te smo i danas i u budućem razdoblju dostupni svim vozačima i vozačicama", navode.

"Prerano je za donošenje zaključaka o razmjerima pretrpljene štete"

"U međuvremenu intenzivno radimo na ponovnom uspostavljanju svih sadržaja i usluga koji su trenutno nedostupni korisnicima i članovima.Hrvatski autoklub jučer je podnio prijavu policiji zbog hakerskog napada te naši stručnjaci i policija provode istragu kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo.

Prerano je za donošenje zaključaka o razmjerima pretrpljene štete. Reaktiviranje svih naših sustava potrajat će još neko vrijeme. Teško nam je prognozirati kada ćemo moći podijeliti više informacija, ali nastojat ćemo o svemu pravovremeno obavještavati javnost.U međuvremenu molimo za strpljenje i zahvaljujemo na podršci i razumijevanju", poručuju iz HAK-a.

Pročitajte više