Hamas: Ovo je prekretnica

Ilustracija: Shutterstock

Militantna skupina Hamas pozdravila je odluku Španjolske, Norveške i Irske glede priznanja neovisne palestinske države. Visoki dužnosnik Hamasa Bassem Naim kazao je za AFP da iza ovog poteza stoji hrabar otpor palestinskog naroda. 

"Ova uzastopna priznanja izravan su rezultat hrabrog otpora i legendarne postojanosti palestinskog naroda. Vjerujemo da će ovo biti prekretnica u međunarodnom stajalištu o palestinskom pitanju", rekao je Naim. 

Reakcija palestinskog ministarstva vanjskih poslova 

Odluku triju europskih zemalja pozdravilo je i palestinsko ministarstvo vanjskih poslova, sa sjedištem na Zapadnoj obali: "Ministarstvo vanjskih poslova pozdravlja odluke Španjolske, Norveške i Irske. Ove su zemlje još jednom pokazale svoju nepokolebljivu predanost dvodržavnom rješenju i donošenju dugo očekivane pravde palestinskom narodu."

"Nadalje, priznanja Španjolske, Norveške i Irske u skladu su s međunarodnim pravom i svim relevantnim rezolucijama Ujedinjenih naroda, što će zauzvrat pozitivno pridonijeti svim međunarodnim naporima usmjerenim na okončanje izraelske nezakonite okupacije i postizanje mira i stabilnosti u regiji", dodaje. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.