HANFA odobrila objavljivanje Barrove ponude za Plivu

TVRTKA Barr Pharmaceuticals objavila je da je Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) odobrila objavljivanje Barrove ponude za kupnju 100% dionica Plive.

Prema uvjetima formalne ponude vrijedne 2,3 milijarde dolara u gotovu novcu, Plivini dioničari koji Barru ponude na prodaju svoje dionice dobit će 743 kune po dionici u gotovu novcu. Nadalje, dioničari koji su od 22. kolovoza prijavljeni kao dioničari u Središnjoj depozitarnoj agenciji primit će dividendu u iznosu od 12 kuna po dionici, što ukupno čini 755 kuna po dionici.
 
Objavom Barrove ponude u Narodnim novinama započet će formalni natječajni proces za koji se očekuje da će trajati najmanje 30 dana od objave u Narodnim novinama, a najviše do 60 dana od dana kada HANFA odobri konkurentsku ponudu.  
Barrovo zaključenje ponude ovisit će samo o stjecanju više od 50% dionica PLIVE.

"Zadovoljni smo što je HANFA odobrila našu ponudu od 2,3 milijarde dolara u gotovu novcu i započeli smo formalni proces informiranja dioničara te će formalni natječajni proces započeti objavljivanjem ponude u hrvatskom dnevnom tisku i Narodnim novinama u najkraćem mogućem roku" - rekao je Bruce L. Downey, Barrov predsjednik i CEO.

"Uvjereni smo da ćemo, nakon što Plivini investitori prepoznaju naše poruke i vrijednosti povezane kompanije, uspješno zaključiti ponudu te stvoriti novu kompaniju – treću najveću na globalnom generičkom farmaceutskom tržištu, čija će vrijednost nastaviti rasti", dodao je Downey.

Pročitajte više