Hasanbegović nije sretan: Ovo je negacija svega za što se Stier zalagao

Foto: Jurica Galović/Pixsell

ZLATKO Hasanbegović, ekstremno desni saborski zastupnik i donedavni član HDZ-a, osvrnuo se na koaliciju HDZ-a i HNS-a kazavši kako nije postojala nikakva dvojba kako će postupiti. Hasanbegović je, podsjetimo, glasao protiv novih Plenkovićevih ministara.

>> VIDEO Manjinci, HNS i Saucha spasili Plenkovićevu vladu

"Označio sam ovo trgovinsko-klijentelističkom koalicijom i prevarom birača. To je moje jasno i principijelno stajalište. Tko god je iščitavao moje izjave u proteklih mjesec dana, bilo mu je jasno kako ću postupiti. Ovo je početak novog razdoblja hrvatske politike. Ne samo za mene, gospođu Esih i Glasnovića već za sve aktere. Ovi događaji sigurno neće ostati bez dubljih političko-stranačkih posljedica", kazao je Hasanbegović za Novu TV.

Negacija dosadašnjeg rada


Na novinarsko pitanje što očekuje da će ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier sada napraviti, Hasanbegović je odgovorio kako je siguran da će postupiti po svojoj savjsti.

"Siguran sam da će postupiti sukladno svojoj savjesti i načelima koje je sam iznio u svom programatskom spisu Nova paradigma. Ovo što se sada događa je negacija svega što je Stier dosada zastupao u javnom životu kao intelektualac", kazao je Hasanbegović.

Na pitanje očekuje li da Stier podnese ostavku, Hasanbegović nije odgovorio. Umjesto toga, slegnuo je ramenima.

Pročitajte više