HDZ BIH NAJAVIO MOGUĆNOST SMJENA STRANAČKIH DUŽNOSNIKA

Predsjednik HDZ BiH Bariša Čolak najavio je u subotu u Neuma mogućnost smjena više stranačkih dužnosnika u tijelima vlasti BiH i Federacije BiH koji, po ocjeni stranke, nisu ispunili očekivanja.

Čolak nije želio precizirati koji bi HDZ-ovi dužnosnici mogli biti smijenjeni, niti kada će to uslijediti, ali je rekao kako će stranka u vezi s tim obaviti dodatne analize rada pojedinih stranačkih dužnosnika.L

Na sjednici Središnjeg odbora HDZ-a BiH, koja se u Neumu održava iza zatvorenih vrata, u diskusijama je bilo zahtjeva da se iz stranke isključe "odmetnici", rekli su sudionici skupa koji su željeli ostati anonimni. Riječ je o zahtjevima za isključenje iz HDZ-a BiH onih stranačkih dužnosnika koji su u nedavnim izbornim aktivnostima za Sabor RH u 11. izbornoj jedinici za dijasporu kritizirali Ivu Sanadera i kandidirali se na izbornim listama Hrvatskog bloka Ivića Pašalića i Neovisnoj listi Ljube Ćesića Rojsa.

Središnji odbor HDZ-a BiH nastavlja zasjedanje i u popodnevnim satima, a, kako je službeno najavljeno, sjednica bi trebala završiti večeras oko 19 sati.

(Hina) pg sv

Pročitajte više