HDZ proslavio 15. obljetnicu osnutka

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) večeras je na prigodnoj svečanosti u prostorijama NK Jarun proslavila 15. obljetnicu svoga osnutka.

Uz predsjednika stranke Ivu Sanadera, svečanosti su nazočili brojni članovi, među njima Vladimir Šeks, akademik Dalibor Brozović i Neven Jurica koji su 17. lipnja 1989. u prostorijama NK Jarun, sudjelovali na osnivačkoj skupštini HDZ-a.

"Želimo zahvaliti najzaslužnijima - utemeljitelju HDZ-a dr. Franji Tuđmanu i svima koji su sudjelovali u osnivanju stranke", rekao je Sanader, govoreći na svečanoj sjednici Predsjedništva HDZ-a.

Dodao je je kako je to bio sudbonosan i rizičan trenutak pa je trebalo prilično hrabrosti da bi se krenulo u takav pothvat.

Nakon 90-tih i ostvarenja samostalnosti i međunarodnog priznanja, Hrvatska sada radi na ostvarenju druge velike zadaće, a to je njezin ulazak u EU, naglasio čelnik HDZ-a i hrvatski premijer Ivo Sanader.

Govoreći o proteklom 15-godišnjem razdoblju, Sanader je rekao da s ponosom treba gledati unatrag, ali da ne treba živjeti u prošlosti. Treba krenuti naprijed, a iz povijesti crpiti snagu za buduća vremena, rekao je .

Na večerašnjem okupljanju odigrana je i tradicionalna nogometna utakmica, a u jutarnjim satima je predsjedništvo stranke položio vijence na Oltaru domovine na Medvedgradu i na grob prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana na zagrebačkom groblju Mirogoju.

Osnivačka skupština Hrvatske demokratske zajednice, nakon zabrane javnog skupa zakazanog u hotelu "Panorama", održana je u prostorijama tadašnjeg NK "Borac" u zagrebačkom naselju Staglišću.

(Hina) xmvr yjn

Pročitajte više