HDZ: Proturazvojni možemosi, prezreni od Zagrepčana, prosvjeduju sami sa sobom

Foto: Facebook

HDZ se na svojoj Facebook stranici ponovo narugao članovima Možemo koji su na Markovom trgu prosvjedovali zbog izbora Ivana Turudića za novog šefa DORH-a. 

"Dok proturazvojni možemosi, prezreni od Zagrepčana, prosvjeduju sami sa sobom, mi obnavljamo glavni grad i čuvamo njegov kulturni identitet! 

Premijer Andrej Plenković obišao zgradu u Adžijinoj, u kojoj će se nakon cjelovite obnove podići 2. scena Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu Croatian National Theatre in Zagreb, te gradilište Hrvatski restauratorski zavod u Klaićevoj, gdje će se na 1 mjestu smjestiti svi restauratori - koji su sad razbacani na 10-ak lokacija", napisali su.

"Zagreb se obnavlja zahvaljujući trudu vlade"

"Vrijednost ta 2 važna projekta? Više od 80 milijuna eura! Konstrukcijska obnova financira se sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti i Fonda solidarnosti, dakle, novcem za koji se naša vlada izborila! 

Iz EU izvora osigurali smo 2.5 milijarde eura za obnovu kulturne baštine, obrazovne i zdravstvene infrastrukture i privatnih zgrada u Zagrebu. Isti akteri koji su jučer i jutros onako usamljeni stajali na Trgu Sv. Marka prosvjedovali su protiv nas i kada smo najavili da ćemo sredstva za obnovu od potres povući iz Fonda solidarnosti. 

Ništa ne znajući o funkcioniranju EU, htjeli su da Hrvatska organizira donatorsku večeru. Grad Zagreb danas se obnavlja zahvaljujući trudu vlade i našem poznavanju europskih procedura, a ne vezivanju lancima i valjanju po cesti

Dodajmo da u glavnom gradu dovršavamo i zgrade Hrvatskog muzeja naivne umjetnosti, Hrvatski povijesni muzej i Hrvatski športski muzej, a otprije je uređena Nacionalna i sveučilišna knjižnica", dodali su.
 

Pročitajte više