HDZ uhljebljuje bivšeg župana Ževrnju, čeka ga mjesto direktora u Hrvatskim vodama

Foto: Hina, Index

ZLATKO ŽEVRNJA, bivši dalmatinski župan, uskoro bi trebao sjesti u fotelju direktora Vodnogospodarskog odjela za slivove južnog Jadana Hrvatskih voda u Splitu. Čeka se samo formalnost, tj. natječaj koji bi, po dobrom starom, običaju trebao pružiti dojam da nije sve dogovoreno i da se ne radi o političkom, već stručnom imenovanju.

"Od samog početka se govori da bi Ževrnja trebao na nekakvo direktorsko mjesto u HEP ili Hrvatske vode", kaže naš izvor u HDZ-u uvjeren da će bivši župan bez nekog većeg problema naći dobro plaćen posao u državnoj službi.

Ništa novo

Ovakav model zbrinjavanja uvjetno rečeno potrošenih kadrova zlatni je standard hrvatske politike. HDZ je tako mjestom na čelu Doma za starije osobe nagradio dugogodišnjeg gradonačelnika Omiša Ivana Škaričića, koji se ovih dana muči s optužnicom USKOK-a za štetu od 80 tisuća kuna u gradskoj blagajni.

HDZ je bio ključan i za osiguravanje direktorske fotelje Kerumovom zamjeniku Juri Šundovu nakon što mu je prestao mandat u Gradu Splitu. Zbrinut je na čelo Županijskih cesta, a firma je morala mijenjati statut jer Šundov nije imao visoku stručnu spremu. Prije dva dana otvorena je istraga protiv njega za lažni invaliditet i štetu od 268 tisuća kuna u državnoj blagajni.

Član predsjedništva HDZ-a

Ževrnja je neočekivano maknut iz trke za župana uoči samih izbora nakon što je izbila afera s dodjelom koncesije za plažu Zlatni rat. Bio je to šok, kako za HDZ, tako i za samog Ževrnju, kojem je šef stranke Andrej Plenković uskratio priliku za još četiri godine na čelu Splitsko-dalmatinske županije. 

Ževrnja je član predsjedništva HDZ-a i potpredsjednik Županijskog odbora. Diplomirani je ekonimist, radio je u INA-i i Dalmacijacementu, nekoliko je mandata vodio Općinu Dugopolje, nakon čega je zamijenio Antu Sanadera na čelu Županije. Nije nam bio dostupan za komentar svog novog angažmana.

Pročitajte više