HDZ objavio detalje o unutarstranačkim izborima

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HDZ je u ponedjeljak poručio da nastavak unutarstranačkih izbora pruža potreban legitimitet novim čelnicima lokalnih organizacija i ostalim izabranim stranačkim dužnosnicima uoči lokalnih izbora koji će se održati u svibnju iduće godine.

"Nastavak unutarstranačkih izbora važan je za stranačku demokraciju te pruža potreban legitimitet novim čelnicima lokalnih organizacija i ostalim izabranim stranačkim dužnosnicima uoči lokalnih izbora koji će se održati u svibnju 2021.", napominje HDZ u priopćenju.

Glasala gotovo trećina članstva

Na jučerašnjim unutarstranačkim izborima na lokalnoj razini glasovalo je 65.170 članica i članova HDZ-a, što je 31.14 posto od ukupnog broja članova s biračkim pravom, kaže se u priopćenju. 

Potpuni i službeni rezultati tog dijela unutarstranačkih izbora bit će poznati nakon što ih dostave sva lokalna izborna povjerenstva, a o tome će se obavijestiti članstvo HDZ-a i javnost.

HDZ podsjeća da su na jučerašnjim unutarstranačkim izborima na lokalnoj razini članice i članovi stranke, po načelu jedan član - jedan glas, birali predsjednike i potpredsjednike općinskih i gradskih organizacija i organizacija HDZ-a gradskih četvrti, predsjednike i potpredsjednike županijskih organizacija i gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba.

Također, birali su općinske i gradske odbore i odbore HDZ-a gradskih četvrti, kao i izaslanike za izborne skupštine županijskih organizacija i gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba.

Unutarstranački izbori održani su uz poštivanje svih epidemioloških mjera, kažu. Na svim biračkim mjestima provedene su preporuke iz posebnog epidemiološkog okvira kako bi glasovanje proteklo sigurno, napominju iz HDZ-a.

Najavljuju da će se u nedjelju 6. prosinca održati drugi krug izbora za predsjednike općinskih, gradskih i županijskih organizacija te organizacija HDZ-a gradskih četvrti, kao i izbori za županijske odbore i Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba te izbor izaslanika za Opći sabor HDZ-a.

Pročitajte više