HDZ-ov Bačić ne vidi ništa sporno u Plenkovićevim sastancima s Borgom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

INDEXOVU najnoviju objavu mailova u saboru je prokomentirao i saborski zastupnik HDZ-a Branko Bačić.
 
"Trebalo je napraviti zakon koji će riješiti krizu u Agrokoru, neće biti na teret poreznih obveznika i proračuna. Iz mailova se da iščitati da su, nakon što je zakon uglavljen, predstavnici skupine prezentirali Plenkoviću moguća rješenja", rekao je Bačić u uvodu svog obraćanja novinarima.
 

"Nisu navedena imena savjetnika ni tko će biti savjetnici, već da će trošak biti isključivo na teret kompanije", dodao je Bačić.
 
"Ramljak je angažirao one ljude za koje je znao da mu u tom trenutku mogu pomoći. Zatim je izabrana tvrtka Alix koja je sama odredila svog izvođača", pokušao je Bačić objasniti situaciju.
 
Ne vidi Plenkovićevu odgovornost
 
"Ne vidim odgovornost predsjednika vlade. Da bi on došao na saborsku govornicu i obratio se zastupnicima, potvrdno je da se utvrdi poslovnička mogućnost", odgovorio je Bačić na pitanje treba li se Plenković pojaviti u saboru.
 
"Radna skupina od desetak stručnjaka bila je ocijenjena kao rješenje za spas Agrokora. Pozvao je te ljude, ali nitko nije znao da će se pisati zakon. Tražilo se novo rješenje", još je jednom ponovio predsjednik saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode. 
 
Na pitanje zašto je bio problem odgovor reći tko je napisao Lex Agrokor, Bačić se počeo izmotavati.
 
"Bivša potpredsjednica vlade jako dobro zna s kim je surađivala. Kad je vlada usvojila zakon i uputila ga u saborsku proceduru, preuzela se odgovornost za taj zakon. Imao sam podvojena mišljenja stručnjaka i vi se za nekoga morate opredijeliti", zaključio je Bačić.

Pročitajte više