HDZ-ov gradonačelnik Kutine izlazi iz stranke nakon što je optužen da je uhljebljivao

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

KUTINSKI gradonačelnik Zlatko Babić odlučio se ispisati iz Hrvatske demokratske zajednice.

"S obzirom na to da se moja stranka, kojoj sam pristupio 1989. godine u 'baraci' u Zagrebu povlači kroz blato zbog novonastale situacije u Kutini, a koju isključivo želim razjasniti i razriješiti putem institucija Republike Hrvatske, odlučio sam zatražiti ispis iz članstva Hrvatske demokratske zajednice.

Odlučan sam da putem nadležnih institucija otklonim svaku indiciju koja bi ukazivala na moju odgovornost o atmosferi koja je proizvedena u posljednjih nekoliko tjedana.

Moje sugrađanke i sugrađani su me ponovno izabrali na dužnost gradonačelnika na temelju moga rada te me ova situacija obvezuje da kao gradonačelnik radim još jače za Kutinu i sve moje sugrađane", napisao je Babić na Facebooku.

Podsjetimo, kutinski gradonačelnik pokrenuo je smjenu Adrijane Cvrtile, direktorice gradske tvrtke Eko Moslavina, nakon njezinih istupa u javnosti u kojima je ukazala na mogući nepotizam, uhljebljivanje i političko zapošljavanje u kutinskoj gradskoj upravi, pri čemu je izravno prozvala čelnike HSLS-a i HDZ-a.

Pročitajte više