HDZ-ov gradonačelnik potrošio 700 tisuća kuna na hotele, parfeme i kulen?

Screenshot: YouTube

USKOK provodi izvide o mogućoj zloupotrebi položaja i ovlasti Josipa Šarića, gradonačelnika Otoka, saborskog zastupnika i pomoćnika glavnog tajnika HDZ-a, potvrđeno je Telegramu

Prema neslužbenim informacijama, Šariću se na teret stavljaju vrlo ozbiljne optužbe da je na račun Grada Otoka unatrag pet godina potrošio više od 700.000 kuna plaćajući različite račune. Službenim karticama Grada Otoka plaćao je, navodi Telegram, smještaj u luksuznim hotelima, čašćenja u skupim restoranima i kupovanja poklona u parfumerijama. 

Navode i da je Šarić mjesečno, uz neto plaću od oko 10.500 kuna, na službenim karticama u prosjeku mjesečno trošio još dvadesetak tisuća kuna.

"Iz gradske blagajne plaćao članarinu HDZ-ovcima"

Šarić je, prema onom što je sredinom svibnja pisao tjednik Nacional, iz gradske blagajne plaćao članarinu 14-orici članova tamošnjeg HDZ-a. Za te svrhe Šarić je, tvrdio je Nacional, prelio 82.512 kuna javnog novca u blagajnu HDZ-a.

Šarić bi mjesečno i po pet-šest puta odsjedao u hotelima Residence, Antunović, Panorama, Sheraton ili pak u Tuheljskim Toplicama. Karticom su plaćani i računi pića potrošenih u hotelskom mini-baru.

Šarić je, tvrdi Telegram, na račun Grada naveliko kupovalo kulenove, vrhunska vina, suhomesnate proizvode, kravate, parfeme, robu široke potrošnje… Tako je samo u jednom danu u Iločkim podrumima za kupnju vina i jela u restoranu Principovac na račun Grada Otoka Šarić potrošio ukupno 6910 kuna.

Na vlasti je već 29. godinu

Više članova otočkog HDZ-a, među kojima su najglasniji bili donedavni vukovarsko-srijemski dožupan Josip Dabro i predsjednik Mladeži HDZ-a Otoka Igor Krznar, upozoravali su Središnjicu stanke na Šarićevo ponašanje, no bez ikakvog rezultata, navodi Telegram. Epilog sukoba bilo je Dabrino napuštanje stranke, dok je na Šarićevu inicijativu Sud časti HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije Igora Krznara izbacio iz HDZ-a.

Na nedavnim lokalnim izborima Šarić je ponovno izabran za gradonačelnika Otoka, i to u prvom krugu, kada je osvojio 62 posto glasova i osmi mandat. Otokom vlada već 29. godinu.

Pročitajte više