HDZ-ov kandidat za ličkog župana ima sat od 60.000 kn. Zaboravio ga je prijaviti

Screenshot: YouTube/Loki TV

HDZ ovih dana vodi žestoku bitku u Lici. 

Ondje se sjatila sva sila HDZ-ovih ministara pa se već danima događa da više HDZ-ovih ministara u isto vrijeme defilira po raznim dijelovima ličko-senjske županije. 

Žele da HDZ na čelu s Marijanom Kustićem kao kandidatom za župana pobijedi ljutog neprijatelja, dojučerašnjeg HDZ-ovca i, još bolje, bivšeg HDZ-ovog župana Darka Milinovića. 

HDZ se toliko upro da Kustića, koji je i saborski zastupnik te stranke, dovede do pobjede da je predstavio svoju anketu jer je anketa jedne agencije pokazala da je rezultat prilično tijesan. 

HDZ-ov kandidat za župana ima sat od 60.000 kuna

No dodatne bi im probleme moglo izazvati otkriće da Kustić na ruci nosi skupocjeni sat koji košta 60.000 kuna. 

Kako je prvi zapazio novinar N1 televizije Hrvoje Krešić, Kustić nosi sat marke Panarei. Kustićev model sata je Luminor GMT koji, kako se vidi na stranicama proizvođača, košta 7500 dolara ili nešto više od 49 tisuća kuna. I to bez PDV-a. S PDV-om se cijena penje na 60 tisuća kuna.

U Kustićevoj imovinskoj kartici o skupocjenom satu, međutim, nema ni spomena. Dužnosnici su prema zakonu u imovinskoj kartici dužni prijaviti svaku pokretninu vredniju od 30.000 kuna, no HDZ-pov kandidat za župana to nije učinio. 

N1 je poslao službeni upit Kusiću, koji je rekao da je sat prijavio nakon što je dobio upit.

Tvrdi da mu je sat od 60.000 kuna poklonila obitelj i da nije imao pojma koliko košta

"Istina je da posjedujem navedeni ručni sat koji sam dobio kao poklon 2017. godine. S obzirom da sam sat dobio kao poklon od obitelji, nisam bio svjestan njegove točne vrijednosti i obveze da ga unesem u svoju imovinsku karticu. Žao mi je zbog toga, a hvala g. Krešiću što mi je na nju ukazao u telefonskom upitu 27. veljače. Nakon što mi je skrenuta pozornost na tu činjenicu i nakon što sam postao svjestan ove pogreške, napravio sam odgovarajuću korekciju u svojoj imovinskoj kartici što je vidljivo iz dokumentacije koju Vam dostavljam u privitku", odgovorio je Kusić.

HDZ-ov čovjek za Liku, dakle, od obitelji je na poklon dobio sat vrijedan oko 60.000 kuna, ali tvrdi da nije imao pojma koliko vrijedi. 

Zato ga, kaže, nije unio u imovinsku karticu, a prema onome što je dostupno na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa,

Pročitajte više