HDZ-ov šaman Luka Hodak osuđen na tri mjeseca zatvora

OMILJENI šaman vladajuće stranke, načelnik Saborskog Luka Hodak, ipak bi mogao završiti u zatvoru. Doduše, ne zbog "najluđeg novogodišnjeg tuluma u Hrvatskoj", koji je rezultirao jednim smrtnim slučajem i nekoliko psihijatrijskih hospitalizacija zbog konzumiranja halucinogene bilje bunike, već zbog automatske puške i 122 komada streljiva koji su pronađeni na njegovom imanju.

Nakon što je Ratko Barić preminuo u Hodakovom "vigvamu", policija je pretražila lokaciju i pronašla oružje koje Hodak ne bi smio posjedovati. I dok Županijski sud u Karlovcu još odlučuje hoće li protiv Hodaka biti podnesena kaznena prijava jer je svojim gostima služio buniku, što je imalo fatalne posljedice, a on se natječe za peti načelnički mandat u Saboru, Općinski sud u Ogulinu je obavio svoj posao i osudio Hodaka na tri mjeseca uvjetnog zatvora. Hodak bi se ipak mogao izvući, s obzirom da u zatvor neće morati ako tijekom idućih godinu dana ne počini novo kazneno djelo.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a Karlovačke županije prije nekoliko dana je kazao da nemaju ništa protiv Hodakove kandidature za peti načelnički mandat, jer protiv njega nije pokrenut nikakav kazneni postupak. Ispada da to baš i nije bilo sasvim točno. Hoće li HDZ sada napokon smijeniti svog šamana?

J.C.
Foto: Mario Pusić / CROPIX

Pročitajte više