HDZ-ov Sanader o izbacivanju Grmoje iz sabornice: "Svjesno je to inscenirao"

HDZ-ov potpredsjednik sabora Ante Sanader ocijenio je u petak da je Mostov Nikola Grmoja svjesno inscenirao situaciju s odbijanjem napuštanja govornice kako bi danas bio tema komentara. Sanader je u četvrtak vodio sjednicu tijekom rasprave o izvješću o radu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kada je Grmoja odbio napustiti govornicu iako je dobio četiri opomene, a s njim se solidarizirao SDP-ov Arsen Bauk, koji mu je dao podršku puštajući s mobitela pjesmu Jure Stublića "Chicago".

"Grmoja je namjerno dobio opomene"

Sanader je u izjavi novinarima u saboru Grmojinu tvrdnju da se sve to dogodilo kako bi ga se spriječilo da upozori na neke afere vezane uz vladajuće nazvao najobičnijom laži. "On je imao svoje vrijeme i nije morao dobivati opomene, ali on je namjerno dobio opomene. Sve je to namjerno inscenirao kako bi danas bio tema", ustvrdio je Sanader. 

Također je kazao da Mostov zastupnik za govornicom nije pokidao mikrofon, ali ne zna je li oštetio govornicu jer se uhvatio za nju. "To je sramotni ispad Grmoje, koji je silom htio zauzeti govornicu i nije se htio maknuti. To je očito poruka kako bi bilo kada bi oni bili na vlasti, ali to se, hvala Bogu i hrvatskom narodu, neće dogoditi jer bi to bilo bezakonje", rekao je Sanader.

Za protuzakonito ponašanje prozvao je i Arsena Bauka rekavši kako je puštajući Stublićevu pjesmu o gangsterima "napravio upravo gangsterski potez". "Došao je sa svojim kolegicama Mirelom Ahmetović i Sanjom Radolović i zauzeo govornicu. Što je to nego gangsterski napad? On je sam sebi pustio pjesmu o svom ponašanju", rekao je Sanader.

"Posjet Ukrajini je liderski potez Plenkovića"

Potpredsjednik sabora također je ocijenio današnji posjet premijera Andreja Plenkovića Ukrajini "liderskim potezom Plenkovića, koji pripada u red prvih političara EU-a i svijeta", a tim činom se daje daljnja potpora ukrajinskom narodu i vladi.

"Za razliku od naših kolega u saboru, koji su glasovali protiv pomoći Ukrajini i stali na stranu Rusije, mi ovim činom potvrđujemo da su Hrvatska, hrvatski narod i vlada uz Ukrajinu", kazao je Sanader.

Pročitajte više