HDZ-ov šef Hamaga i Tomislav Ćorić dali bespovratni novac rođaku uhićene HDZ-ovke

Foto: Hina

OSIM što je voditeljica iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) Magdalena Dovečer jutros uhićena zbog sumnji da je namještala natječaj za obrt svog rođaka, Studiju P, izgleda da je ta vladina agencija dodjeljivala i bespovratna sredstva spornom obrtu. 

Grafički obrt Studio P našao se na listi prvih 36 poduzeća koja su osvojila novac, od ukupnih 596, a na poziv su zaprimljena 842 projektna prijedloga. 

Novac su dodijelili Ćorić, Tramišak i šef Hamaga, HDZ-ovac Vrbanec

Prve ugovore su 21. listopada 2021. godine dodijelili HDZ-ovi ministri Tomislav Ćorić i Nataša Tramišak, a uz njih i predsjednik Uprave Hamag-Bicroa Vjeran Vrbanec. Ćorić je tada bio ministar gospodarstva i održivog razvoja, a Tramišak, kao i sada, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

>> Uhićena HDZ-ova šefica iz Hamaga, sređivala posao rođaku. Razotkrile ih poruke

Šef Hamaga na izbore išao s uhićenim Darkom Horvatom

Šef agencije Vjeran Vrbanec također je u HDZ-u, i to u HDZ-u Čakovec, iz kojeg je danas izbačena uhićena voditeljica Magdalena Dovečer. Vrbanec je na izborima 2020. godine bio 12., dok je visoko drugo mjesto treće izborne jedinice držao Darko Horvat, uhićeni HDZ-ov ministar. 

Pri dodjeli ugovora sretnim poduzetnicima Ćorić je poručio, kako piše na stranici Hamag-Bicroa, da novac potroše brzo i efikasno: 

"Milijardu i 140 milijuna kuna koji će se u okviru ovog natječaja dodijeliti vama, poduzetnicima u prerađivačkoj industriji, najbolje je plasiran novac Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u protekle četiri godine. Uvjeren sam u to, naravno, uz sredstva koja smo usmjeravali u energetsku učinkovitost, također u industriju. Prerađivačka industrija jest i bit će u fokusu i u narednim godinama", kazao je ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić.

Pročitajte više