HDZ-ov slavonski načelnik pokrenuo hajku na pekara koji želi raditi nedjeljom

Ilustracija: 123rf, Screenshot: Facebook

KRAJEM rujna prošle godine općina Slavonski Šamac donijela je odluku o neradnoj nedjelji.

HDZ-ov načelnik općine Branislav Milinović tada je zahvalio vlasnicima trgovina priopćenjem u kojem kaže kako je "postignut dogovor".

No jedan od objekata koji su u dogovoru sudjelovali ipak je odlučio otvoriti svoja vrata nedjeljom na što ima potpuno zakonsko i ustavno pravo.

Načelnik podigao hajku, prozvao pekara na Facebooku

Kod načelnika općine Slavonski Šamac to je izazvalo ljutnju te je javno prozvao pekaru koja je, shvativši da valjda ipak postoji potražnja za njezinim proizvodima, naprosto odlučila raditi nedjeljom. Načelnik Milinović je svoj bijes kanalizirao na Facebooku gdje je dotičnu pekaru optužio za nepoštovanje sporazuma.

"Poštovni mještani,

Nažalost, dužan sam vas obavijestiti da će trgovine od nedjelje ponovno početi raditi. Naime, nepoštivanjem sporazuma o neradnoj nedjelji, pekare Mrvica je posljednje tri nedjelje otvorila svoju trgovinu. Iako samo učinili sve što je u našoj moći i ovlastima, nismo naišli na razumijevanje g. Izeta, te su iz tog razloga i ostale trgovine najavile rad nedjeljom. Iskreno sam razočaran nerazumijevanjem vlasnika i ispričavam se svim radnicama koje će od sad nedjelje, umjesto sa svojom obitelji, provoditi radno.

Ipak bi se zahvalio ostalim trgovinama na pokazanoj dobroj volji, jer su čekale ove tri nedjelje nebili se dotična pekara predomislila. Nažalost nismo uspjeli...", objavio je HDZ-ov načelnik na Facebooku. Njegova objava je, jasno, izazvala val bijesa prema ljudima koji su odlučili raditi nedjeljom.

Naknadno je na Facebooku promijenjena objava. Objava koja je do jutros bila vidljiva više se ne vidi. Umjesto nje, načelnik se ispričao svima, priznao da se na vlasnika pekare podigla hajka, ali i dodao da se digla hajka i na njega.

"Poštovni mještani,

Zbog velike hajke na mene i g. Izeta brišem objavu i ispričavam se svima ako sam koga uvrijedio objavom. Za sada trogovine otvaraju u nedjelju", piše u objavi.

U pekari nedjeljom rade vlasnik i žena

Da stvar bude još bizarnija, kako piše portal SB Online, u prozvanoj pekari Mrvica nedjeljom rade vlasnik Izet Dačaj i njegova supruga. Drugim riječima, riječ je o vlasnicima pekare koji, očito dobrovoljno, žele raditi u svom prostoru.

No načelnik ipak pekaru krivi za propast sporazuma jer su nakon njih i drugi odlučili otvoriti svoja vrata iako, da nisu htjeli, nisu trebali.

Poziv na bojkot na Facebooku

Miješanje lokalne vlasti u tokove tržišta u vidu ove načelnikove objave rezultiralo je hajkom na pekaru, pozivima na bojkot i uvredama na račun ljudi koji radom nedjeljom ne krše nijedan zakon ni propis.

"Ajmo sad pokazat koliko smo slozno selo...i nedozvolit da mu ovo prode tek tako...jarane,ti si ovdje dosao,otvorio si pekaru i uspio si...na tom svaka cast...ali ovdje uvodit svoja pravila i ici protiv volje cijelog sela,to bas neide tako...Samo me zanima zasto je uopce na samom pocetku pristao na taksv dogovor? Ali evo sta rec...karakter i cist obraz su lijepe stvsri...A ovakvim nastupom,pokazao je da to ipak nema...SRAMOTA", jedan je od komentara na Facebook stranici ureda načelnika.

"Dakle sve je sad na mjestanima. Nemojte ici Nedjeljom u trgovinu! Kupite Subotom sta vam treba i pokazite da je rad Nedjeljom ne potreban. Tko 'ne moze' jesti kruh od jucer neka ga taj dan i ne jede uopce, kruh deblja! 😉 A sto se tice ostaloga rad pekare i ostalo to necu da kom.! Mislim da je svaki kom. suvisan!!", kaže drugi komentar.

"To ne stoji do načelnika "NJEMU KAPA DO PODA DAO JE SVE OD SEBE ŠTO JE BILO U NJEGOVOJ MOĆI " !! To sve stoji do nas mještana da se ne ide u trgovinu nedjeljom nebi ni trgovine radile, tako i prkare ... Tako nam i treba zašto bi jedna prosječna obitelj imala nedjeljni ručak ?? To je LIJEPA NAŠA DRŽAVA nama dala", kaže treći.

Pročitajte više