HDZ-ov župan opet imao prometnu, kaže da ne zna je li bio pijan

Na vinkovačkoj obilaznici u blizini Pevexa večeras se dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo više vozila.

Prema prvim informacijama, u prometnoj nesreći, s još četiri vozila, sudjelovao je i HDZ-ov župan Damir Dekanić, piše lokalni portal Vinkulja.

Imao je 0.85 promila alkohola u krvi?

Isti portal piše, pozivajući se na izjave očevidaca koji su se našli na mjestu nesreće, da je Dekanić imao 0.85 promila alkohola u krvi. 

U ovom trenutku nije poznato ima li ozlijeđenih. Prometovanje na dijelu obilaznice od Pevexa prema Kružnom toku za Županju trenutno nije moguće zbog policijske blokade, a na mjestu događaja se nalazi više policijskih vozila.

Dakanić je večera za 24sata rekao da je sudjelovao u nesreći koju je skrivio netko drugi. Na pitanje o alkoholu rekao je: "Ne znam što bih rekao, vode me da dam uzorak, pa ćemo vidjeti. Ne znam što da vam kažem".

HDZ-ov župan ranije pijan skrivio prometnu pa lagao i zataškao. Nije izbačen iz stranke

Podsjetimo, Uskok je protiv Dekanića podignuo optužnicu pod sumnjom na to da je izazvao prometnu nesreću, a potom to zataškao.

Riječ je o poznatom slučaju u kojem se na optužnicu čekalo godinu i pol dana. Za to vrijeme nije bilo nikakvih službenih informacija, a na konstantne upite koje je Index mjesecima slao Uskoku, dobivali smo samo odgovore "da su izvidi u tijeku". 

HDZ-ov župan Vukovarsko-srijemske županije kazao je tada, nakon jedne prometne nesreće u kojoj je razbijena službena Škoda, da je automobil vozio njegov rođak. No, priča je od početka bila sumnjiva. S vremenom su se javili svjedoci koji su tvrdili da je vozio pijani HDZ-ov župan te da je naknadno zvao rođaka kako bi sebe lišio odgovornosti.

Optuženi i policajci zbog zataškavanja nesreće

Prometna koju je Dekanić skrivio dogodila se u travnju 2022. godine, a Uskok je optužnicu podigao 30. listopada 2023. godine. 

Dekanić je prvooptuženi. Drugooptužena je vlasnica vozila u koje se Dekanić pijan zabio, a trećeoptuženi je rođak koji je lagao da je on vozio. Optužena su i trojica policajaca za koje se sumnja da su zataškavali cijeli slučaj. 

Ni to nije sve. Dekanića Uskok tereti i za prevaru oko osiguranja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.