HDZ-ova buduća zastupnica odbila odgovoriti na pitanje o prevari zbog koje je blokirana i osuđena

Foto: Hina

HRVATSKA demokratska zajednica i Udruga Blokirani danas su ispričali nekoliko tužnih priča ljudi čiji računi su pod ovrhama i zbog blokada nemaju novca ni za najosnovnije potrebe. Pričali su o paničnim napadajima zbog zvonjave poštara na vratima, suzama djece, teškom školovanju, propalim obrtnicima. I sve su to obećali promijeniti čim pobijede na izborima i smijene vladu Zorana Milanovića. 

Glasajte za HDZ

"Pozivam svih 320 tisuća blokiranih da daju glas HDZ-u. Nama treba vlada koja će brinuti za narod i koja će deblokirati Hrvatsku", rekla je predsjednica udruge Blokirani i kandidatkinja HDZ-a Miriam Kervatin. Njeni računi su, tvrdi tjednik Telegram, blokirani i zbog osobnog duga. Kervatin je od prijateljice posudila 10 tisuća eura bez ugovora koje nikada nije vratila. Kada ju je prijateljica tužila sudu zbog nevraćanja duga Kervatin je tvrdila da novac nikada nije uzela. No, sud joj nije povjerovao i osuđena je za prevaru. Tako tvrdi Telegram. Kervatin je na konferenciji koju je organizirala s HDZ-ovim Ivanom Domagojem Miloševićem imala priliku opovrgnuti te navode, ali to je propustila učiniti. Na triput ponovljeni upit je li zaista osuđena za prevaru Kervatin je ponavljala samo jednu, očito dobro naučenu rečenicu.

Tužbe umjesto odgovora

"Podnijela sam kaznenu prijavu protiv Telegrama", odgovarala je umjesto jednostavnog da ili ne. Jednako tako nije odgovorila ni na pitanje bi li po novom ovršnom zakonu za koji se s HDZ-om zalaže morala vratiti dug prijateljici. Ivan Domagoj Milošević jednako tako nije želio odgovoriti je li kandidiranje osobe osuđene za prijevaru slika novog i čistog HDZ-a.

Miloševića je sram

"Ovdje se radi o sudbinama stotina tisuća ljudi. Gospođa Kervatin je pokušala stvoriti novu vrijednost i u tome propala zahvaljujući vladi Zorana Milanovića", ustvrdio je Milošević koji je igrom slučaja sjedio u vladi Jadranke Kosor u vrijeme donošenja sadašnjeg ovršnog zakona. Ta sitnica udruzi Blokirani i njenoj predsjednici Kervatin ne smeta da daju podršku HDZ-u, baš kao što ni HDZ-u ne smeta kandidirati osobu osuđenu za prijevaru.

"Mene je sram što živim u ovakvoj državi", rekao je Ivan Domagoj Milošević, ali taj njegov sram nema veze ni s prevarama ni s osjećajem krivnje što je i sam digao ruku za ovršni zakon. Ivan Domagoj Milošević prestat će se sramiti samo ako ponovno osvoji vlast.

Pročitajte više