HDZ-ova Glavak: Maknut ćemo onog lika s Pantovčaka pa ćemo imati najljepši Božić

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je u srijedu u Koprivnici, na predizbornom skupu kandidata HDZ-ove liste na izborima za EU parlament, kako su njihovi kandidati garancija većeg proračuna, zelene tranzicije i sigurnosti granice.

Rekao je i kako će raditi na demografskoj revitalizaciji Hrvatske te zelenoj tranziciji i digitalnoj transformaciji.

Plenković: Prioritet nam je sigurnost granica

"Naš prioritet je i sigurnost hrvatskih granica, ali i šengenskih", kazao je Plenković te je dometnuo da će se zalagati za proširenje EU, pri čemu će se voditi računa o položaju Hrvata u BiH.

Podsjetio je da smo još uvijek najmlađa članica EU i tek stječemo kulturu izbora te je pozvao glasače da izađu na biralište i biraju listu broj 5.

Osvrnuo se i na oporbu, kazavši da će ona davati sve od sebe, prije svega trudit će se da birači u što manjem broju izađu na izbore kako bi se oporavila od poraza na parlamentarnim izborima.

"Samo u jednom mandatu vlade Hrvatska je ušla u eurozonu i šengensko područje, što nije uspjelo ni jednoj vladi", kazao je Plenković te dodao kako su se svo to vrijeme borili s raznim krizama. Podsjetio je na covid i rast cijene energenata zbog rata u Ukrajini.

"Prvi put u povijesti imamo broj nezaposlenih manji od 90 tisuća"

Kazao je i da je, uz zgusnutost raznih kriza, vlada HDZ-a uvela porezno rasterećenje, što je rezultiralo rastom plaća. Sada se predviđa rast BDP-a Hrvatske od 3.3 posto, što je tri puta veći rast od prosjeka EU.

"Danas prvi put u povijesti imamo broj nezaposlenih manji od 90.000“, istaknuo je.

Kazao je i da Hrvatska, uz Njemačku, jedina leži na četiri transeuropska prometna koridora, što je zasluga HDZ-a.

Glavak: Ciklus pobjeda zaključit ćemo u prosincu

Sunčana Glavak, Karlo Resler i Davor Ivo Stier, koji se nalaze na HDZ-ovoj listi za EU parlament, najavili su pobjedu na izborima te pozvali na "smjenu stanara na Pantovčaku na predsjedničkim izborima".

"Ciklus pobjeda HDZ-a u prosincu zaključit ćemo tako što ćemo maknuti onog lika s Pantovčaka pa ćemo imati najljepši Božić", izjavila je na skupu Glavak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.