HDZ-ova mlada zvijezda naglo tražila razrješenje, već ima novi posao

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

BIVŠA HDZ-ova zastupnica Sanja Putica jučer je na zatvorenom dijelu sjednice vlade razriješena s mjesta državne tajnice u Ministarstvu znanosti i obrazovanja na osobni zahtjev. Putica se vraća u Dubrovnik, a svoj rad će nastaviti u Atlantskoj plovidbi. Dubrovački dnevnik doznaje kako će u tvrtki biti zadužena za odnose s javnostima i investitorima.  

"Za mene je to jedan profesionalni izazov na kojem ću vrijedno raditi. Riječ je o poslu koji je zapravo na neki način meni i svojstven jer je vrlo sličan bavljenju javnim poslom. Naravno, pritom štiteći interese tvrtke u kojoj ću biti zaposlena i cijeneći sve što Atlantska plovidba znači svojim imenom za Dubrovnik. Vjerujem kako će to biti jedna suradnja na obostrano zadovoljstvo", izjavila je Putica za Dubrovački dnevnik dodavši kako vjeruje kako će boljitku tvrtke doprinijeti svojim znanjem i iskustvom.

Šuičina nećakinja

Putica je do početka ljeta bila saborska zastupnica HDZ-a, no onda ga je napustila jer je "čuvala" mjesto Lovri Kuščeviću. On se, nakon što je zbog brojnih afera prestao biti ministar, vratio u saborske klupe koje je onda morala napustiti Putica. Nakon toga skrasila se u Ministarstvu znanosti. Do jučer.

Putica, rođena 1979. godine, spada u mlađi ešalon HDZ-ovaca. Njena politička karijera napredovala je prilično brzo. Putica je inače nećakinja HDZ-ove Dubravke Šuice i kći Šuičina brata i šefa zračne luke Dubrovnik Frane Luetića.

Pročitajte više