HDZ-ovac Culej Indexovom novinaru: Najrađe bih da tebe siluju

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

BRANITELJSKE udruge u Hrvata često se vole oglašavati u javnosti. Česte mete su im prozivanje svakoga tko po njihovom mišljenju "ugrožava dignitet Domovinskog rata", poput muzičara Momčile Bajagića Bajage. 

No primjetan je izostanak bujice priopćenja u slučaju branitelja silovatelja kojem je zbog zasluga u Domovinskom ratu smanjena kazna za silovanje.

Smanjena mu kazna za silovanje jer je odlikovani branitelj

Podsjetimo, bivšem HDZ-ovom načelniku Općine Lasinja Željku Prigorcu Visoki kazneni sud smanjio je ionako mizernu kaznu za silovanje od dvije godine zatvora na kaznu zatvora od jedne godine i šest mjeseci. Zašto? Jer je, navodi se u odluci suda, "odlikovani branitelj", što je uzeto kao olakotna okolnost.

>> Bivšem HDZ-ovom načelniku kazna za silovanje smanjena jer je "odlikovani branitelj"

Index se za komentar tog slučaja obratio bivšem saborskom zastupniku HDZ-a Stevi Culeju, koji je sada predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH. 

Culej: Slušaj ti, mustro bečka...

Ovako je tekao razgovor s predsjednikom ove udruge Stevom Culejem, nekadašnjim saborskim zastupnikom HDZ-a.

"Dobar dan. Ovdje Gordan Duhaček s Indexa. Zovem da pitam kada će Udruga specijalne policije poslati priopćenje u vezi ovog slučaja branitelja kojemu je smanjena kazna za silovanje zbog odlikovanja u Domovinskom ratu?"

"Slušaj ti, mustro bečka, Duhačeku! Dobro mi je poznat tvoj rad i provociranje hrvatskih branitelja i svega onoga što je hrvatsko. Samo mi je žao što nisi bliže pa da popiješ jednu kavu sa mnom i da popričamo o tvom antihrvatskom i antibraniteljskom radu", rekao je Culej.

"Pa dobro, smatrate li da se vaša udruga treba oglasiti o tom slučaju?"

"Slušaj, Duhačeku. Ja dobro znam koja ti je namjera i zato mi se skini. Jesi čuo?" nastavio je.

"Najrađe bih da tebe siluju i da ne odgovaraju"

"Imate li još neki komentar osim toga? Hoće vaša udruga poslati priopćenje?"

"Znaš šta je meni žao? Najrađe bih da tebe siluju! (smijeh) I da ne odgovaraju. Napiši ti to", rekao je bivši saborski zastupnik HDZ-a.

"E, koja si ti ljiga. Čitam tvoje komentare. Dovukao si se iz Bosne da smradiš i gadiš, zagađuješ prostor sa svojim izmetom oko sebe. Nemam drugačiji naziv za takve kao ti, a isto i za ove fukare koje se provlače kroz branitelje. Jesi još na vezi, jel snimaš?" nastavio je Culej.

"Jesam, naravno."

"E pa vidiš, ja i ti smo dovoljno svjesni. Oprosti, ti si s one strane dovoljno prost i grub, a ja sam s ove još grublji. Samo nisi bio blizu mene. Eto", rekao je.

Culej spominjao i "branitelje fukare"

Pa nastavio: "A što se tiče ovih fukara braniteljskih, koje se provlače sa svojim glupostima, da ih se brani zato što su branitelji, to ne podržavam kao svaki čestiti branitelj."

"Pošaljite onda neko priopćenje o tome u ime udruge."

"Ja ne piskaram, neka pravosuđe se sramoti. Moja udruga se ne bavi s praćenjima, moja udruga radi na promociji književnosti, knjiga i ostalih uradaka hrvatskih čestitih heroja. Jesam dovoljno jasan?" pitao je Culej.

"Bili ste dovoljno jasni."

"Nemam protiv tebe kao čovjeka, ali kao novinara imam jako, jako puno. Vidimo se u boljim vremenima", poručio je Culej na kraju razgovora za Index.

Čekamo reakciju HDZ-a na ovaj istup njihovog istaknutog člana

Index je o ovim Culejevim izjavama poslao upit vladajućem HDZ-u premijera Andreja Plenkovića.

Pitali smo ih osuđuju li ovakav istup i hoće li Culeja izbaciti iz stranke.

Njihov ćemo odgovor objaviti čim ga dobijemo.

Poslali smo i upit DORH-u ima li u Culejevoj izjavi elemenata kaznenog djela.

Pročitajte više