HDZ-ovac: Dosta je bilo podržavanja islamizma u Europi

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

HDZ-ov europarlamentarac Tomislav Sokol govorio je na sjednici Europskog parlamenta o situaciji u Gazi te pregovorima za prekid vatre.

U nastavku prenosimo njegovo priopćenje u cijelosti.

"U svojoj rezoluciji iz siječnja, Europski parlament zauzeo je jasno stajalište o situaciji u Gazi pri čemu je zatražio trajni prekid vatre, ali uz uvjet da se hitno i bezuvjetno oslobode svi taoci te da se raspusti teroristička organizacija Hamas. Potpuno je jasno da nema opstanka i sigurnosti Izraela bez uništenja Hamasa. U temeljnim dokumentima Hamasa i dan-danas se poziva na ubijanje Židova gdje god se oni nalaze.

"Hamas mora nestati"

Drugim riječima, Hamas naprosto mora nestati, zajedno sa svima onima koji ga podržavaju. Nažalost, mnogi s lijeva i danas ovdje relativiziraju zločine koje je počinio Hamas i pokušavaju izjednačiti krivnju za rat na koji je Izrael prisiljen. Istovremeno, činjenica je da se Hamasovi teroristi perfidno skrivaju iza žena i djece koje uporno koriste kao živi štit suprotno svim pravilima međunarodnog prava i običajima ratovanja.

Hamas je odavno prestao biti samo izraelski problem te je postao širi faktor nestabilnosti i nesigurnosti, pogotovo u Europskoj uniji, gdje njegovi pristaše - redom islamisti, šire govor mržnje u srcima europskih gradova. Stoga, recimo dosta relativizaciji Hamasovih zločina, izjednačavanju krivnje i podržavanju islamizma u Europi", rekao je Sokol.

Pročitajte više