HDZ-ovac koji je krao armaturu dobit će otpremninu, poznato i koliku

Foto: KAportal, Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

SADA već bivši član HDZ-a, osumnjičen za pokušaj krađe armature s gradilišta Hrvatskih cesta u Karlovcu, Stjepan Turković, ostao je bez posla nakon što je ukinuto mjesto savjetnika ravnatelja Županijske uprave za ceste (ŽUC) Karlovačke županije.

Potvrdila je to danas Hini karlovačka županica Martina Furdek Hajdin, a Turković je, kaže, odluku primio "emotivno". KAportal sad piše da je dobio i 32.500 kuna otpremnine.

Neoporezivi iznos

"Temeljem Zakona o radu, poslodavac je obvezan radniku kojemu je uručen poslovno uvjetovani otkaz isplatiti otpremninu. U konkretnom slučaju, radniku će biti isplaćena otpremnina u iznosu od 32.500 kuna, što je iznos koji se, sukladno poreznim propisima, može isplatiti kao neoporeziv", odgovorili su iz Županijske uprave za ceste za KAportal.

Turković je obnašao direktorske funkcije u komunalnim tvrtkama i razne funkcije u tijelima HDZ-a i karlovačkog Gradskog vijeća. Policija je njega i njegova sina u srpnju uhitila u pokušaju krađe armature s gradilišta obilaznice u Karlovcu, nakon čega je Turković istupio iz HDZ-a.

Tražio od novinara da uklone tekst

Turković je novinarima KAportala, koji su otkrili slučaj, prijetio sudom ako ne uklone tekst.

"Ako u roku od pola sata ne maknete tekst, vidjet ćemo se na sudu, jer ja nisam javna osoba i nemate pravo objavljivati moje fotografije, rekao je Stjepan Turković u telefonskom razgovoru glavnom uredniku portala.

Turković tvrdnju da nije javna osoba temelji na tome što je, nakon što je objavljeno da je sa sinom krao željezo, izašao iz HDZ-a.

"To je mali prekršaj jer je vrijednost manja od 1000 kuna"

 

Naime, na pitanje urednika KAportala kako to da nije javna osoba kad je trideset godina prošao razne stranačke funkcije, bio direktor gradske tvrtke, pa rukovoditelj županijske ustanove u kojoj i sad radi kao savjetnik te na svim redom izborima bio na listama i tražio povjerenje birača, samo je rekao da više nije ni član HDZ-a.

KAportal piše kako tijekom razgovora s njihovim urednikom nije izrazio žaljenje ili rekao da je možda pogriješio, već je išao banalizirati sam pokušaj krađe rekavši da je to “mali prekršaj jer je vrijednost manja od tisuću kuna”.

Pročitajte više