HDZ-ovac koji je naš novac trošio na parfeme i butelje: "Tolušić je izoliran slučaj"

Foto: PIXSELL/Patrik Macek

HDZ-ov Marko Pavić jučer je u Otvorenom komentirao uhićenje Tomislava Tolušića. Bivši ministar, a danas predsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove EU, izjavio je da svaka manipulacija i prijevara oko EU fondova ima svoje ime i prezime. "Upravo je HDZ u ovom mandatu inzistirao da imamo europskog tužitelja. Nismo trebali, jedna smo od 22 zemlje koje su se odlučile to imati i to je dobro", rekao je.

Pavić je dodao da sve treba istražiti. "Nema nikakve strukturalne greške ili korupcije u EU fondovima. Da ima, Europska komisija nam ne bi uručila 700 milijuna eura sredstava prije desetak dana", kazao je. Govorio je potom o strukturnoj kontroli koje se protežu na četiri razine, od ministarstva, preko neovisne agencije, revizora Europske komisije pa do Europskog revizijskog suda.

Pavić je na račun države kupovao skupe parfeme i butelje

"Za 2021. godinu nisu našli nijednu grešku. Sve što ima ime i prezime treba raspitati, istražiti. Nama kao državi je bitno da se sustav EU fondova koristi i da ga imamo prilike koristiti za razvoj države i na korist naših građana", rekao je.

Podsjetimo, HDZ-ov Marko Pavić bio je akter velike afere koju je otkrio Telegram. Tadašnji ministar na službenu karticu kupovao je skupa vina, parfeme i dezodoranse. Pavić se pravdao da su to "bili darovi za visoke europske dužnosnike", ali je potrošeni iznos na kraju ipak vratio. Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo ga je s 5000 kuna.

Pročitajte više