HDZ-ovac Krešimir Ćosić podnio ostavku na mjesto predsjednika Nadzornog odbora HEP-a

SABORSKI zastupnik HDZ-a Krešimir Ćosić podnio je ostavku na mjesto člana i predsjednika Nadzornog odbora aferama načetog HEP-a.

Ćosić je samo kratko izjavio kako nema nikakvih posebnih razloga za ostavku, osim poslova i obveza koje mu predstoje, a koje će objaviti oni koji mu ih dodijele. " Ostavku nisam podnio zbog sukoba interesa i nekih etičkih razloga. Vlada mi je ponudila mjesto u jednoj državnoj tvrtki i smatram  da ne bih imao vremena kvalitetno obavljati dužnost na obje pozicije", rekao je saborski zastupnik, piše Jutarnji list. Ćosić je u Nadzornom odboru bio od 2004. godine, a za predsjednika je izabran 25. rujna, nakon postavljanja Lea Begovića za novog predsjednika Uprave HEP-a.

Tako je Ćosić sam učinio ono što nije htjela premijerka Jadranka Kosor, a što su od nje prije desetak dana tražili sindikati iz Hrvatske elektroprivrede. Tada su rekli kako bi cijeli Nadzorni odbor trebalo smijeniti zbog nestručnosti i podobnosti. Predsjednik sindikata TEHNOS Denis Geto rekao kako je u osam godina udvostručen dug tvrtke za što je, po njemu, krivo 1000 ljudi sa posebnim ovlastima i bonusima.   

Pročitajte više