HDZ-ovac s Porscheom kojeg je razotkrio Index povukao kandidaturu za gradonačelnika

Foto: Index/Facebook

MARIJAN PERAN više nije HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Belog Manastira. Premda je od kandidature odustao sinoć, kada je Index objavio priču o njemu, Tomislav Rob, bivši gradonačelnik i predsjednik HDZ-a u Belom Manastiru, koji je od Perana preuzeo kandidaturu, veli kako Peranovo odustajanje nema veze s našim tekstom. Prvo smo ga pitali je li točno da je ponovo HDZ-ov kandidat.

> Doznajemo: HDZ-ovac koji ima Porsche dobio stan od države za 106 kuna mjesečno

"Zbog nekih osobnih razloga gospodin Peran je odstupio"

"Točno je. Sinoć smo, evo, na Gradskom odboru donijeli takvu odluku temeljem toga i zbog nekih osobnih razloga gospodin Peran je odstupio, a evo ja ću preuzeti ipak ovu utrku za mjesto gradonačelnika", izjavio je Rob.

Zanimalo nas je zna li što je Perana navelo na odustajanje.

"Pa ne bih znao. Jučer nismo o tome uopće raspravljali, dosta dugo smo razgovarali o tome i u načelu smo se suglasili, evo konačno sinoć", informirao nas je Rob.

Pa smo ga pitali je li Peran odustao ili je Gradski odbor zaključio da je on, Rob, bolji kandidat.

"Pa, vidite, ja bih rekao oboje, jer dosta smo razgovora obavili, evo, u zadnjih nekakvih desetak dana, razmišljali smo o tome kako razmišlja javnost u gradu Belom Manastiru i mislim da je to jedan konstruktivan i dobar zaključak", uvjeren je Rob i dodaje kako misli da naš tekst nije utjecao na ovakav rasplet.

Odnosi u HDZ-u nisu idilični

"Ovi razgovori teku dosta dugo", rezolutan je Rob iz čije je izjave jasno kako među HDZ-ovcima u Belom Manastiru odnosi baš i nisu idilični jer priznaje kako je bio razočaran odlukom Gradskog odbora da umjesto njega kandidira Perana. Podsjeća da je odradio gradonačelnički mandat te smatra da je javno mnijenje na njegovoj strani.

Nazvali smo i Perana, zatražio je da mu pitanja pošaljemo mailom. Jesmo. Čekamo odgovore.

Peran je široj javnosti postao poznat nedavno, kada se na Facebooku pohvalio jurnjavom po autoputu brzinom 230 kilometara na sat. Sada veli kako on nije jurio i ne sjeća se tko jest.

> HDZ-ov kandidat se na Fejsu hvalio jurnjavom od 230 km/h. Policija: Ne možemo ništa

U našem tekstu otkrili smo da je na korištenje dobio državni stan uz najamninu od 106.27 kuna, premda kao direktor gradske tvrtke Stanouprava mjesečno zarađuje 9200 kuna, vlasnik je privatne tvrtke koja posluje s dobiti i Porschea iz 2013. godine, a ima i pravo neograničenog raspolaganja službenim automobilom. Tvrtka mu je prijavljena na roditeljskoj adresi, a i nevjenčana mu partnerica ima kuću. Unatoč svemu, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje dao mu je prvo stan u Čemincu, a kad se ispostavilo da je vlažan - stan, ne Čeminac - dobio je na korištenje drugi, u Belom Manastiru. Za 106.27 kuna mjesečno.

Peranovo pravo na državni stan ustanovio je Ured državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji u prosincu 2019. godine.

Pročitajte više