HDZ-ovac skratio radno vrijeme u bolnici zbog otvaranja Pelješkog mosta

Foto: FaH

MARIJO BEKIĆ, ravnatelj dubrovačke bolnice, HDZ-ovac koji je preko veze cijepio mamu, tatu, punicu, punca, svećenike, ugledne djelatnike policije i tko zna koga još, donio je odluku da se sutra, na dan otvorenja Pelješkog mosta, skrati radno vrijeme bolnice.

"Dana 26. srpnja 2022. godine preporučeno radno vrijeme je do 13 sati, povodom svečanog otvaranja Pelješkog mosta, koji je od iznimne važnosti za žitelje Dubrovačko-neretvanske županije", piše u odluci. Dakle, djelatnicima dubrovačke bolnice sutra se preporučuje da rade skraćeno, do 13 sati.

"Važan događaj za županiju"

Nazvali smo ravnatelja bolnice Bekića i pitali ga o tome. "Da, istina je. Sutra preporučamo da djelatnici rade skraćeno zbog otvaranja Pelješkog mosta. To je važan događaj za našu županiju", kratko nam je odgovorio. Pitali smo Bekića znači li preporuka da skraćeno radi onaj tko to želi. 

"Da, naravno. Samo onaj tko želi može sutra raditi skraćeno", odgovorio nam je, a onda smo ga htjeli pitati na koga se to sve odnosi, ali nas je preduhitrio, zahvalio, pozdravio i poklopio.

Tko je HDZ-ovac na čelu dubrovačke bolnice?

>> Tko je Marijo Bekić, HDZ-ovac koji preko reda cijepi rodbinu, popove i šefa policije?

Index je u veljači 2021. pisao o Bekiću nakon što je preko reda cijepio pola obitelji u BiH. Cijepljenje preko reda omogućio je puncu i punici iz Posušja, svojim roditeljima, određenim svećenicima i djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova. Kasnije je u izjavi za jednu televiziju rekao da to "nije bilo nepropisno jer nije bilo propisa".

Bekić na Gradskom vijeću Dubrovnika predstavlja HDZ i, kažu nam izvori, ne javlja se često za riječ. Tu i tamo ispriča nešto duhovito te se izbjegava prepirati s oporbom. Član je i središnjeg odbora HDZ-a. Jednoglasno je izabran i za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Akademske zajednice dr. Ante Starčević.

Druži se sa šefovima policije, žestoki je protivnik abortusa

Pisali smo ranije da je "dobar sa svim policijskim šefovima". Navodno je Bekić vodio snage dubrovačkog MUP-a i na svoju rođendansku zabavu u Budvu gdje su išli na koncert Miroslava Ilića. Bekić je i oštar protivnik pobačaja. 

Kad se pacijentica požalila medijima da joj je u Bekićevoj ustanovi izvršen abortus bez anestezije, tvrdeći kako je medicinsko osoblje imalo priziv savjesti, ravnatelj se oglasio priopćenjem u kojem piše da život počinje začećem. 

"Za mene je to čista situacija što se tiče života, život započinje začećem, otac sam četvero djece i zaista teško je onim trudnicama, ženama, koje su prisiljene na pobačaj iz zdravstvenih ili nezdravstvenih razloga. Opća bolnica Dubrovnik omogućuje pobačaj, dvije anesteziologinje nemaju priziv savjesti, tako da je dostupan u našoj bolnici, velim nažalost jer pobornici smo života i najbolje bi bilo da do takvih situacija nikad ni ne dolazi", poručio je Bekić dodajući da nije upoznat s konkretnim slučajem. 

Pacijent danima ležao mrtav na patologiji, nitko nije obavijestio rodbinu

Najnovija afera iz Dubrovačke bolnice datira iz veljače prošle godine kada je pacijent četiri dana ležao mrtav na patologiji a da se nitko nije sjetio obavijestiti rodbinu. 

Obitelj je više puta zvala bolnicu, odakle su im stalno govorili da će im se javiti povratno ako bude kakvih informacija. Žena preminulog tvrdila je da se čula s liječnikom 11. siječnja, a kad je opet nazvala četiri dana kasnije, doktor se čudio što ona ne zna da joj je suprug mrtav. Kazao je: "Pa zar vi niste znali? Umro je 11. siječnja."

Vili Beroš, ministar zdravstva, poslao je inspekciju u bolnicu, a bolnica je potvrdila da danima nije javila obitelji da je čovjek mrtav.

Pročitajte više