HDZ-ovac udario vozača Čistoće u Drnišu. "Nisam ga šakom u glavu, dao sam mu trisku"

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Šef HDZ-a Općine Ružić te bivši općinski načelnik Ante Pijuk prijavljen je da je fizički napao djelatnika Gradske čistoće Drniš Ivana Cigića. Zbog toga je Pijuk proveo noć u pritvoru u Drnišu. Za napad ga je prijavio sam Cigić. 

"Prekršajno sam prijavljen zbog remećenja javnog reda i mira i platio sam kaznu od 400", rekao je HDZ-ovac za Šibenski.hr uz tvrdnju da u opisu događaja, koji se dogodio u četvrtak, pred zgradom Gradske čistoće Drniš, ima gomila neispravnih činjenica. A događaj je opisao vozač Čistoće.

Sukob između djelatnika Čistoće i Pijuka je nastao kada se majka HDZ-ovca požalila da joj Cigić u srijedu ujutro nije ispraznio žutu kantu za plastiku. Komunalac tvrdi da mu je Pijuk prvo prijetio preko telefona, a da ga je jutro poslije fizički napao. Cigić je zadobio ozljede glave i nosi Schanzov ovratnik.

"Prvo ću reći da ga nisam udario šakom u glavu, kako Cigić tvrdi, već je dobio plesku, odnosno trisku", govori Pijuk za Šibenik.hr.

HDZ-ovac: Dotični gospodin već godinama glumi kauboja, opalio sam mu trisku

"Dotični gospodin već niz godina glumi kauboja. Moja mater je jako bolesna žena, ima artritis i s takvim bolesnim nogama trčala je za kamionom koji je nije htio pričekati da iznese žutu kantu. Vikala je za njima, ali Ivan Cigić nije htio stati. S drugim djelatnicima nikad nemamo problema, jedino s njim.

Svi znaju zašto mu se tako žuri, treba požuriti u kafić na Konjevratima i ispijati kavu dva-tri sata u radnom vremenu. Poslije je nazvao moju majku i bio jako bahat, a još je i snimao razgovor bez njenog znanja i u pravu je kad kaže da sam ga nazvao udbašem", rekao je Pijuk.

HDZ-ovac tvrdi da je u četvrtak ujutro on imao namjeru razgovarati s direktorom Čistoće da mu se požali na rad Ivana Cigića. Navodi da ga je Cigić ugledao, izašao iz kamiona, krenuo prema njemu i počeo mu nešto objašnjavati.

"Tada sam mu opalio trisku, iako je on svjedoke nagovarao da na policiji kažu da je dobio šaku u glavu", govori Pijuk za Šibenik.hr.

Pročitajte više