HDZ-ovom županu Pauku nestao novac iz sefa. Nagađa se da je u pitanju iznuda

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

HDZ-OVOM šibensko-kninskom županu Goranu Pauku nedavno je nestao poveći novac iz sefa. Isprva se spominjalo da je riječ o 650.000 kuna, no izgleda je iznos ipak manji.

Navodno je jedan član Paukove obitelji otuđio novac iz sefa tvrdeći da je žrtva iznude. Pauk je sve prijavio policiji koja je pokrenula istragu.

Kako doznaje ŠibenikIN, šibenska policija je zbog toga privela nekoliko osoba. No policija o detaljima šuti te kaže da će s njima izaći tek nakon dovršene istrage. Doznaje se da je istragom obuhvaćeno oko 30 osoba, međutim službenih podataka o broju uhićenih nema.

Glasnogovornica šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor potvrdila je u subotu da je akcija u tijeku, no demantirala je da je došlo do masovnih uhićenja.

Otac uhićenog mladića: Nije ništa ukrao, nego je dobio

Ipak, uhićen je najmanje jedan mladić. Njegov otac ispričao je da mu je desetak interventnih policajaca u utorak navečer pretreslo stan i da je tada uhićen njegov 20-godišnji sin te mu je oduzet motocikl koji je nedavno kupio.

"Tražili su nekakav novac, ali ništa nisu našli. Navodno je moj sin kupio motor od ukradenog novca. I to novca kojega nije on ukrao, nego ga je dobio. Ako je kriv, u redu, neka odgovara za to što je učinio, ali isto tako želim da se onda kaže tko je glavni krivac. Zašto policija šuti o tome, koga se štiti? To traje već danima, a nitko ništa ne piše. Neka kažu tko je ukrao novac i kome, i tko ga je dijelio po gradu", rekao je za ŠibenikIN otac uhićenog.

Odvjetnik 20-godišnjaka, Mladen Klarić potvrdio je kako je on uhićen zbog sumnje u kazneno djelo iznude, a u pritvoru će provesti najmanje mjesec dana.

Pauk: Iznos je manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici

Kontaktirali smo i Gorana Pauka koji je ostao bez novca. Nije htio reći o kolikoj svoti je riječ.

"S obzirom na to da obrada traje, a novac je cilj iznude, o točnom iznosu ne mogu govoriti, ali vam mogu kazati da je iznos puno manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici", rekao nam je kratko.

Inače, u imovinskoj kartici je naveo štednju od 60.000 eura (oko 455.000 kuna).

Pročitajte više