Hebrang: Ako se oporba ne vrati u Sabor nema plaća, mirovina i referenduma za EU

"IMA NAS više zastupnika!", dobacio je predsjednik kluba zastupnika HDZ-a Andrija Hebrang ulazeći u prostoriju gdje je bila sazvana izvanredna  konferenciju za novinare nakon najave oporbe da napušta Sabor. Hebrang je danas pozvao oporbene zastupnike da se vrate u saborske klupe.

Oporba ugrožava i monitoring

Hebrang tvrdi da je pred Saborom nekoliko ključnih odluka koje je nužno donijeti da se ne bio ugrozio monitoring koji Europska unija vrši nad Hrvatskom kao i da bi se osiguralo normalno funkcioniranje državnog proračuna od 1. siječnja iduće godine.

"Imamo još nekoliko zakona koje moramo uskladiti s EU zakonodavstvom. Ukoliko to ne učinimo, to će ugroziti ugled RH i sve ono što smo godinama mukotrpno gradili. Također postoje zakoni koje moramo izglasati da bi od prvi siječnja iduće godine nastavili isplaćivati sve poračunske obveze. To znači da nema plaća, nema mirovina, nema novca da se organizira referendum o ulasku u EU", dramatično će Hebrang, međutim na direktnom novinarsko pitanje značio li to da je HDZ izgubio većinu u Saboru i da ne može bez oporbe izglasati nužne zakone Hebranog odgovora negativno.

Dižu na noge bolesne

"Neki naši su ljudi bolesni, ali oporavili su se i doći će u Sabor. HDZ ima većinu i imat će kvorum i moći će izglasati zakone, ali ne bi voljeli da se oporba ne izjasni o tim stvarima", tvrdi Hebrang te dodaje kako bi najveći problemi doći ako oporba bude ignorirala saborske odbore koje ona saziva.       

Oporba bojkotira Sabor već 10 mjeseci


"Kukuriku koalicija pokušava stvoriti alibi za nerad u Saboru. Trebao im je povod pa su ga isprovocirali. Zadnjih 10 mjeseci oporbeni zastupnici uopće ne rade u Saboru. U nekakvim smjenama dolaze u Sabornicu, ao ostatak vremena sudjelovali su u predkampanji i kampanji na račun poreznih obveznika", rekao je zastupnik HDZ-a Frano Matušić dodajući da se oporba nema pravo tužiti na nemoguće uvjete rada u Saboru jer su oni te uvjete i stvorili konstantnim vrijeđanjem HDZ-ovaca.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.