Helikopter na vrh Biokova dostavio opremu za gašenje požara

Ilustracija: IC/PIXSELL

OPREMA za gašenje požara na teško pristupačnom terenu na biokovskom vrhu Bukovac iznad Gornjih Brela dostavljena je helikopterom danas u poslijepodnevnim satima za skupinu vatrogasaca koja je na požarište stigla pješice, doznaje se u Županijskom vatrogasnom operativnom središtu u Splitu.

"Zbog jakog vjetra helikopter se tijekom dana nije mogao uključiti u gašenje ovog požara iz zraka te je za 14 vatrogasaca koji su blizu požarištu stigli pješice helikopter dostavio desantnu opremu za gašenje vatre na teško pristupačnom terenu, a to su pumpe, cijevi i kanistri s vodom", rekli su Hini u vatrogasnom središtu.

Tijekom noći vatrogasci će dežurati na požarištu

Tijekom sljedeće noći pet vatrogasaca će dežurati na požarištu i intervenirati u slučaju rasplamsavanja vatre, rekli su vatrogasci.

Objasnili su kako ima slučajeva da po pojavi razbuktavanje vatre nazočni vatrogasci trče za njom i gase je kako bi spriječili njeno širenje.

Ovaj požar na biokovskom vrhu Bukovac iznad Gornjih Brela buknuo je jučer navečer, a tu su noć na požarištu dežurali vatrogasci iz Zagvozda.

Pročitajte više