HEP: Zahvaljujući naporima naših radnika, manje od 300 Slavonaca je bez struje

Foto: Čitatelj Indexa

REDOVNA opskrba električnom energijom je, zahvaljujući naporima radnika HEP ODS-a, vraćena najvećem broju korisnika na području istočne Hrvatske koja su bila pogođena olujnim nevremenom, pa je bez struje trenutno manje od 300 korisnika, izvijestili su danas iz Hrvatske elektroprivrede (HEP).

"Bez električne energije trenutno je manje od 300 korisnika, najviše na teže pristupačnim i rjeđe naseljenim lokacijama na području Kutine, Pakraca i Slavonskog Broda. Radnici HEP ODS-a ulažu sve napore kako bi što prije preostalim korisnicima vratili redovnu opskrbu", priopćili su iz HEP-a.

Zahvalili se radnicima

Podsjetili su da je neposredno nakon olujnog nevremena 19. i 21. srpnja bez električne energije bilo čak 150.000 korisnika te ocijenili da je riječ o velikom uspjehu radnika HEP ODS-a, koji je na sanaciji kvarova na olujom pogođenim područjima angažirao sve raspoložive snage i više od 500 radnika iz cijele Hrvatske.

Svim radnicima zahvalili su na angažmanu i požrtvovnosti iskazanoj u otklanjanju posljedica nezapamćenog nevremena. Iz HEP-a su ponovili da je šteta na elektroenergetskim objektima i mreži iznimno velika.

"Ustupili smo sve raspoložive agregate"

"Samo procijenjeni trošak nužne sanacije, potrebne kako bi korisnici što prije dobili električnu energiju, iznosi oko 21 milijun eura (oko 14 milijuna u distribucijskom i oko 7 milijuna u prijenosnom dijelu mreže), dok će trošak potpune sanacije elektroenergetske mreže na pogođenim područjima biti višestruko veći", naglasili su.

Dodali su da će potpuna obnova uništene elektroenergetske mreže trajati znatno duže od nužne sanacije. Napomenuli su i da je HEP ODS pogođenim županijama ustupio sve raspoložive agregate za proizvodnju električne energije kako bi se i na taj način pomoglo najugroženijem stanovništvu. 

Pročitajte više