Hercegovcima draži Dodik od Mesića

AKO JE suditi prema anketi hercegovačkog portala Poskok većina njih smatra da je premijer Republike Srpske Milorad Dodik popularniji od našeg predsjednika Stjepana Mesića.

Dodik je pred Mesićem kod Hercegovaca u zavidnoj prednosti, 59,9 posto glasača tijekom jednog mjeseca kliknulo je na njegovo ime. Cijela anketa podigla je prašinu na portalu pa se ispod rezultata ankete nižu nepregledne kolone komentara onih koji su svoju odluku pokušali i obrazložiti.

"Nije ovdje u pitanju Srbin/Hrvat nego osoba, a tu je Dodik u velikoj prednosti. Zašto? Zato što čovjek nije bio u ratu, točnije srpski je dezerter, za razliku od Mesića koji je počeo s ustaškim pjesmama po emigraciji pa do haaškog svjedoka/pokajnika. Zato što Dodik brani ljudska prava Hrvata u BiH, dok bi nas Meša učio pecati, asimilirati u Turke, a u stvari on itekako peca/pljačka po BiH... Volio bi vidjeti koji to Hrvat u BH voli Mesića", napisao je jedan.

Dodik je u Hrvatskoj nedavno došao u centar pozornosti kad je u Zagrebu na skupštini Srpskog narodnog vijeća iskoristio priliku da optuži Hrvatsku za etničko čišćenje i genocid.

"Stjepanu Mesiću bolje bi bilo da šuti, jer je Hrvatska nastala na najvećem etničkom čišćenju nakon Drugog svjetskog rata", kazao je Dodik tada na što mu je Mesić vratio da je bezobrazan i neukusan.

J.M.
Foto: AFP

Pročitajte više