Herman: Budiša je s HSLS-om odlučio otići desnim smjerom

Vilim Herman, kojega je danas Statutarna komisija HSLSa isključila iz stranke izjavio je da je HSLS na čelu s Draženom Budišom odlučio otići desnim smjerom.

Uz Hermana, bivšeg predsjednika Osječko-baranjskog županijskog vijeća HSLS-a, danas je isključeno još sedam članova stranke s tog područja.

Svemu je ´kriva´ želja za samostalnim djelovanjem podružnice HSLS-a u županiji Osječko-baranjskoj, koja je zbog toga i raspuštena, rekao je Herman.

Naveo je da su se HSLS-ovci u Osijeku s Budišom razišli na političkoj orijentaciji, te na pitanjima decentralizacije stranke i na projektima usmjerenim regionalnom razvoju Slavonije i Baranje.

Herman smatra da mu Budiša nije mogao oprostiti odlazak kod predsjednika države Stjepana Mesića te, ´kanale´ koje je otvorio prema Vladi premijera Ivice Račana, kod kojih je lobirao na projektu osnutka Agrobanke, investicijske banke s pretežitim domaćim kapitalom koja bi trebala biti u funkciji razvoja agrara u Slavoniji i Baranji.

Iako napomije da je s tom idejom dolazio i kod Budiše, u vrijeme kada je HSLS bio u vladajućoj koaliciji, a Budiša zamjenik premijera, Herman ističe, da bi Budiša taj bankarski projekt vjerojatno htio ostvariti s nekom drugom ´desnom Vladom´.

Po signalima koji stižu iz Zagreba, HSLS se u Osječko-baranjskoj županiji nudi HDZ-u za novu koaliciju, a Herman ističe da se u stranci radi o političkom sukobu i političkim obračunima, te da Budiša želi u HSLS-u imati ´čistu situaciju´.

Budiša je za Hermanovo isključenje iz stranke rekao samo kako nije upoznat s odlukom Statutarne komisije, ali da vjeruje da je Herman isključen jer je to prošle subote odlučilo Veliko vijeće HSLS-a.

Herman će političku karijeru nastaviti kao nezavisni zastupnik, a pridružit će se Klubu zastupnika Libre (razmišlja i o tome da postane zastupnik Libre), što je potvrdio i predsjednik Kluba Libre Ivo Škrabalo.

Pročitajte više