HGSS-ovci: Naš kolega nije dobro. Nadamo se da se situacija neće relativizirati

Screenshot: RTL

PROČELNIK HGSS-a, koji je i sam svjedočio napadu na Platku, komentirao je slučaj za RTL. Na pitanje što se na Platku dogodilo Marko Andrić je kazao: "Naš kolega je napadnut i to ne smijemo zaboraviti. U kasnijem razvoju događaja naš kolega pred mojim očima, dva metra ispred mene, snažnim udarcem u glavu izgubio je svijest na nekoliko minuta."

"Ova današnja konferencija iznijela je neke informacije koje u najmanju ruku nismo očekivali da će biti takav ishod cijele priče", kazao je pročelnik HGSS-a Stanice Rijeka Marko Andrić. "Ima vrtoglavice, bolove u vratu, i dalje je na relaciji doktor-kuća", dodaje pa kazuje da ne zna što očekivati.

"Ne znam što očekivati s obzirom na to da smo očekivanja snizili. Nadamo se da se neće staviti relativiziranje situacije jer na neki način osjećamo da se to izjednačava, svaka situacija koja se gore dogodila", govori pročelnik Andrić.

"Nisam osoba koja bi trebala komentirati, ne poznajem policijske procedure. Mogu reći da sam adekvatno izvijestio i hitnu i policiju o tome da je gore osoba bez svijesti, da je došlo do tučnjave. Isto tako, izvijestio sam policiju što se dogodilo, i o udarcu u glavu i o gubljenju svijesti", dodaje.

Andrić je kazao kako su ga policajci pozvali jučer oko 15 sati, nakon čega je išao dati izjavu.

"Želim istaknuti da prvi ja, pa svatko od naših članova ili ljudi koji su sudjelovali u incidentu, također snosi odgovornost za tu priču. Najbitniji je naš napadnuti, a kasnije i ozlijeđeni kolega", zaključio je pročelnik Marko Andrić.

Dopročelnik HGSS-a: Napadnuti kolega ima vrtoglavice, teško mu je čitati

Za Dnevnik Nove TV dopročelnik HGSS-a Marko Rakovac komentirao je tučnjavu na Platku, ali i činjenicu da je napadnuti član HGSS-a zaradio prijavu.

Rakovac navodi da mu je žao što je do incidenta došlo. "Možemo izraziti nezadovoljstvo ovakvim činom nasilja koji se dogodio na Platku, koji je obiteljsko odredište i turistička destinacija", rekao je.

"Od osoba koje su sudjelovale u toj tučnjavi nisu sve ni prijavljene ni evidentirane i ne znamo zašto je naš član prekršajno prijavljen", dodao je Rakovac. Navodi da je ozlijeđeni HGSS-ovac dugogodišnji član službe koji je odradio niz akcija i pomogao u spašavanju velikog broja ljudi.

"Taj dan su na Platku imali cjelodnevno dežurstvo i akciju spašavanja. Nakon toga dogodio se ovakav obračun, vjerujem da mu nije drago da se morao sukobiti verbalno s nekim te da je došlo i do fizičkog obračuna", istaknuo je Rakovac.

"Koliko znamo, ne osjeća se dobro. Ima vrtoglavice, teško mu je čitati i pratiti, nadamo se da će mu biti bolje. Također, u toj tučnjavi je bilo i drugih ozlijeđenih koji nisu članovi HGSS-a, a za koje se nadamo da će biti dobro", dodao je.

Svi prijavljeni pod utjecajem alkohola

Policija je navela da je i ozlijeđeni HGSS-ovac bio pod utjecajem alkohola. "Koliko znamo, policija je prenijela da su svi sudionici koji su prekršajno gonjeni bili pod utjecajem alkohola, ne znamo pod kolikim. Zar je zabranjeno nešto popiti?" kazao je.

"Naš kolega nije bio na dužnosti u tom trenu iako - dionici tog događaja pitali su našega kolegu da ih izvuče iz snijega gdje su zapeli autom. Oni su očito radili driftanje, što je u potpunosti za osuditi jer ovo nije mjesto za takvo što, bili su u komunalnom prekršaju", rekao je Rakovac.

"Naš je kolega odgovorio da to nije posao HGSS-a i onda je došlo do obračuna. U tom obračunu naš je kolega loše prošao", dodao je.

Pročitajte više