HGU potpisao ugovor s HRTL-om o puštanju hrvatske glazbe na toj televiziji

PREDSTAVNICI Hrvatske glazbene unije (HGU) i Hrvatskog RTL-a (HRTL) potpisali su danas u prostorijama HGU-a Sporazum o međusobnoj suradnji na promicanju hrvatske glazbe

Tim sporazumom omogućit će se veći angažman hrvatskih glazbenika u programima buduće nacionalne televizije. HRTL i HGU dogovorili su stratešku suradnju, a prvi korak u tome bit će natječaji HRTL-a za kreativne potencijale hrvatskih glazbenika.

Na konferenciji za novinare objavljen je prvi u nizu takvih natječaja, natječaj za pjesmu glazbene špice HRTL-ova kviza "Veto".

Sporazum su potpisali glavni tajnik HGU-a Siniša Doronjga i potpredsjednik HRTL-a za poslovne odnose Ozren Kanceljak.

Kanceljak je pozvao izvođače, studije, producente i diskografe da dostave snimke kako bi ušli u fonoteku buduće televizije i time stvorili veće mogućnosti korištenja postojećeg repertoara.

Drago nam je što HRTL iskazuje interes za hrvatsku glazbu, naše skladatelje i izvođače te uvažava činjenicu da nacionalna koncesija podrazumijeva i određenu razinu odgovornosti koncesionara prema nacionalnom jeziku i kulturi zemlje u kojoj proizvodi i emitira program, rekao je Doronjga.

Pročitajte više