Hitna pomoć u Engleskoj proglasila pacijenta mrtvim, a on se kasnije probudio

Ilustracija: EPA

HITNA pomoć u Engleskoj ispričala se nakon što se pacijent kojeg je jedna od njezinih ekipa proglasila mrtvim probudio u bolnici, piše Sky News. Bolničari su pacijenta, čiji identitet nije objavljen, u petak odveli u bolnicu Darlington Memorial u okrugu Durham misleći da je preminuo u incidentu koji se dogodio ranije tog dana. 

Međutim, po dolasku u bolnicu pokazalo se da je pacijent još uvijek živ. Nije poznato u kakvom se stanju trenutno nalazi. Hitna služba sjeveroistoka Engleske (NEAS) ispričala se pacijentovoj obitelji i objavila da je pokrenuta istraga o pogrešci, o čemu je prvi izvijestio The Northern Echo.

Nije prvi takav slučaj

"Čim smo saznali za ovaj incident, otvorili smo istragu i kontaktirali pacijentovu obitelj. Duboko nam je žao zbog nevolje koju im je ovo prouzročilo. U tijeku je potpuna istraga incidenta i u ovoj fazi ne možemo dalje komentirati. Uključene kolege dobivaju odgovarajuću potporu i u ovom trenutku nećemo dalje komentirati bilo koje pojedince", poručio je šef NEAS-a Andrew Hodge. 

Ovaj slučaj se dogodio samo nekoliko mjeseci nakon što je hitna pomoć kritizirana u izvješću u kojem je istaknuto da je jedan od njezinih bolničara proglasio pacijenta mrtvim umjesto da pokuša izvršiti oživljavanje. Član osoblja je kasnije otpušten. Istraga, koju je vodila umirovljena šefica bolnice Dame Marianne Griffiths, pronašla je dokaze o "značajnim problemima kulture i ponašanja" u NEAS-u.

Pročitajte više