Hitnu na Trgu vodom je zalijevao i Velimir Bujanec

ZAGREBAČKA Hitna jučer je oko 18:15 dobila poziv u kojemu je rečeno da je jedna osoba izgubila svijest na Trgu bana Jelačića kod Harmice. Tim Hitne odmah je krenuo na mjesto događaja. Trebalo im je manje od pet minuta da dođu do Trga.

Osoba, zbog koje se zvala hitnu pomoć, nalazila se u prolazu Harmica i budući da su hitnu spriječili da dođe onamo tamo preko Trga bana Jelačića, policija ju je preusmjerila i okolnim je putem, preko Ulice Pod zidom, došla do Harmice.

Glas s razglasa: Molim vas, nemojte ništa činiti

Okupljeno mnoštvo na Trgu vikalo je na djelatnike Hitne pomoći, gađalo ih predmetima, polijevalo vodom, iako organizatori tvrde da je sve bilo u redu. Da nije, svjedoči i glas s razglasa koji je okupljenima poručivao da se smire: "Ne, ne, nemojte ništa činiti, molim vas. I oni su naši ljudi."

A jedan od onih koji smatraju da je dolazak hitne bio provokacija, kako misle mnogi koji su bili na Trgu, je i neonacist Velimir Bujanec, osuđen za plaćanje kurve kokainom. Kako se vidi na RTL-ovoj snimci, on je vozilo Hitne zalijevao vodom. Vidi se i kako mu je pristupio redar koji mu se obratio i potapšao ga po ramenu. Bujanec je večeras na društvenim mrežama napisao da su ih djelatnici hitne provocirali.

Pročitajte više