HL: Za povijesnog jack pota lota 7/39 nije došlo do pada informacijskog sustava

HRVATSKA LUTRIJA (HL) opovrgnula je danas navode dijela medija da je u srijedu, 23. travnja, u vrijeme najvećeg jack pota u povijesti HL-a, došlo do pada informacijskog sustava Lutrije, ističući kako bi one mogle narušiti ugled tvrtke i vjerodostojnost igara na sreću.

"Nije došlo do nikakvog pada informacijskog sustava HL-a. Hrvatska lutrija jamčila je najveći jack pot u njezinoj povijesti i na vrijeme je znala da će biti povećan promet, pa se i tijek uplata listića lota 7/39 odvijao kontinuirano i kontrolirano, uz nešto duže čekanje", ističe se u priopćenju HL-a.

Dodaje se kako je taj dan povremeno dolazilo do usporavanja uplata, no to nije utjecalo na odvijanje uplata igre loto 7/39, što najbolje pokazuje rekordan broj odigranih kombinacija.

U priopćenju se ističe kako je tijekom te srijede HL neprekidno primao uplate, samo je proces uplata u nekim trenucima bio usporen. Naime, toga je dana primljeno više od 558 tisuća listića, a od 16,30 sati do zaključenja uplate (17,15 sati) još 40.984 listića, što bi bilo nemoguće da je došlo do pada informacijskog sustava, stoji u priopćenju Hrvatske Lutrije.

U posljednja tri tjedna zbog velikog jack pota broj transmisija je izuzetno porastao, posebice 23. travnja, kada je povremeno dolazilo do vršnog opterećenja sustava i sporijeg odaziva. U svakodnevnom radu odaziv sustava je 4 do 6 sekundi sa svih prodajnih mjesta HL-a diljem Hrvatske, a zbog velikog prometa posljednjeg dana uplate odaziv sustava bio je 15 sekundi, što je uzrokovalo sporiju uplatu.

Sporiji odaziv ni u kom slučaju nije doveo do pada informacijskog sustava HL-a niti je regularnost igre dovedena u pitanje, tvrdi se u priopćenju Hrvatske Lutrije.

Pročitajte više