Hloverka Novak Srzić: Nitko nije kriv zbog nepraćenja Sanaderove izvanredne presice

GLAVNA urednica Informativnog programa Hrvatske televizije Hloverka Novak Srzić objasnila je danas na sjednici Programskog vijeća HRT-a kako je propuštanje prijenosa izvanredne konferencije za novinare premijera Ive Sanadera splet nesretnih okolnosti za koje nitko nije kriv, pa nitko neće ni odgovarati.

Za nepraćenje prošlotjedne javne smjene ministra unutrašnjih poslova Berislava Rončevića i ministrica pravosuđa Ane Lovrin donekle je kriv RTL, koji je taj događaj prenosio, jer HTV nije ustupiti signal, a što je do tada bila uobičajena praksa između triju nacionalnih televizijskih kuća. Krivnju snose i stručne službe vlade, koje su premijerovu press konferenciju sazvale u kratkom roku, navode čelni ljudi HRT-a.

Tako je Vanja Sutlić kazao da "nije RTL glavni krivac", jer je "netko morao voditi računa da su u tijeku dva dnevnika", ali istaknuo kako nije na njemu da zaključuje 'tko je kriv'. Također, rečeno je da HRT zajedno s Vladom radi na protokolu kojim bi se slične situacije u budućnosti trebale spriječiti, a najavljen je i dogovor s "Odašiljačima i vezama" kojim bi se osigurao HRT-u, RTL-u te Novoj TV istovremeni signal s Markovog trga.

Ig.M.
Foto: Index

Pročitajte više